Zgjedhimi i foljes glissade në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes glissade në anglisht.

Zgjedhimi e foljes glissade në kohën e tashme

Present Tense

 • I glissade
 • you glissade
 • he|she|it glissades
 • we glissade
 • you glissade
 • they glissade

Present Continuous

 • I am glissading
 • you are glissading
 • he|she|it is glissading
 • we are glissading
 • you are glissading
 • they are glissading

Present Perfect

 • I have glissaded
 • you have glissaded
 • he|she|it has glissaded
 • we have glissaded
 • you have glissaded
 • they have glissaded

Present Perfect Continuous

 • I have been glissading
 • you have been glissading
 • he|she|it has been glissading
 • we have been glissading
 • you have been glissading
 • they have been glissading

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes glissade në kohët e shkuara

Simple past

 • I glissaded
 • you glissaded
 • he|she|it glissaded
 • we glissaded
 • you glissaded
 • they glissaded

Past continuous

 • I was glissading
 • you were glissading
 • he|she|it was glissading
 • we were glissading
 • you were glissading
 • they were glissading

Past perfect

 • I had glissaded
 • you had glissaded
 • he|she|it had glissaded
 • we had glissaded
 • you had glissaded
 • they had glissaded

Past perfect continuous

 • I had been glissading
 • you had been glissading
 • he|she|it had been glissading
 • we had been glissading
 • you had been glissading
 • they had been glissading

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes glissade në kohët e ardhshme

Future

 • I will glissade
 • you will glissade
 • he|she|it will glissade
 • we will glissade
 • you will glissade
 • they will glissade

Future continuous

 • I will be glissading
 • you will be glissading
 • he|she|it will be glissading
 • we will be glissading
 • you will be glissading
 • they will be glissading

Future perfect

 • I will have glissaded
 • you will have glissaded
 • he|she|it will have glissaded
 • we will have glissaded
 • you will have glissaded
 • they will have glissaded

Future perfect continuous

 • I will have been glissading
 • you will have been glissading
 • he|she|it will have been glissading
 • we will have been glissading
 • you will have been glissading
 • they will have been glissading

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen glissade

Present participle

 • glissading

Past participle

 • glissaded

Perfect Participle

 • having glissaded

Imperative në anglisht, për foljen glissade

Imperative

 • glissade
 • let's glissade
 • glissade

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: drydock emplace garrison glaze glint glisten gloom hat invert molder scupper tuck