Zgjedhimi i foljes garden në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes garden në anglisht.

Zgjedhimi e foljes garden në kohën e tashme

Present Tense

 • I garden
 • you garden
 • he|she|it gardens
 • we garden
 • you garden
 • they garden

Present Continuous

 • I am gardening
 • you are gardening
 • he|she|it is gardening
 • we are gardening
 • you are gardening
 • they are gardening

Present Perfect

 • I have gardened
 • you have gardened
 • he|she|it has gardened
 • we have gardened
 • you have gardened
 • they have gardened

Present Perfect Continuous

 • I have been gardening
 • you have been gardening
 • he|she|it has been gardening
 • we have been gardening
 • you have been gardening
 • they have been gardening

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes garden në kohët e shkuara

Simple past

 • I gardened
 • you gardened
 • he|she|it gardened
 • we gardened
 • you gardened
 • they gardened

Past continuous

 • I was gardening
 • you were gardening
 • he|she|it was gardening
 • we were gardening
 • you were gardening
 • they were gardening

Past perfect

 • I had gardened
 • you had gardened
 • he|she|it had gardened
 • we had gardened
 • you had gardened
 • they had gardened

Past perfect continuous

 • I had been gardening
 • you had been gardening
 • he|she|it had been gardening
 • we had been gardening
 • you had been gardening
 • they had been gardening

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes garden në kohët e ardhshme

Future

 • I will garden
 • you will garden
 • he|she|it will garden
 • we will garden
 • you will garden
 • they will garden

Future continuous

 • I will be gardening
 • you will be gardening
 • he|she|it will be gardening
 • we will be gardening
 • you will be gardening
 • they will be gardening

Future perfect

 • I will have gardened
 • you will have gardened
 • he|she|it will have gardened
 • we will have gardened
 • you will have gardened
 • they will have gardened

Future perfect continuous

 • I will have been gardening
 • you will have been gardening
 • he|she|it will have been gardening
 • we will have been gardening
 • you will have been gardening
 • they will have been gardening

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen garden

Present participle

 • gardening

Past participle

 • gardened

Perfect Participle

 • having gardened

Imperative në anglisht, për foljen garden

Imperative

 • garden
 • let's garden
 • garden

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: dose edge fringe gangrape garble gargle gas gulf inter misappropriate scandal transition