Zgjedhimi i foljes fuss në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes fuss në anglisht.

Zgjedhimi e foljes fuss në kohën e tashme

Present Tense

 • I fuss
 • you fuss
 • he|she|it fusses
 • we fuss
 • you fuss
 • they fuss

Present Continuous

 • I am fussing
 • you are fussing
 • he|she|it is fussing
 • we are fussing
 • you are fussing
 • they are fussing

Present Perfect

 • I have fussed
 • you have fussed
 • he|she|it has fussed
 • we have fussed
 • you have fussed
 • they have fussed

Present Perfect Continuous

 • I have been fussing
 • you have been fussing
 • he|she|it has been fussing
 • we have been fussing
 • you have been fussing
 • they have been fussing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes fuss në kohët e shkuara

Simple past

 • I fussed
 • you fussed
 • he|she|it fussed
 • we fussed
 • you fussed
 • they fussed

Past continuous

 • I was fussing
 • you were fussing
 • he|she|it was fussing
 • we were fussing
 • you were fussing
 • they were fussing

Past perfect

 • I had fussed
 • you had fussed
 • he|she|it had fussed
 • we had fussed
 • you had fussed
 • they had fussed

Past perfect continuous

 • I had been fussing
 • you had been fussing
 • he|she|it had been fussing
 • we had been fussing
 • you had been fussing
 • they had been fussing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes fuss në kohët e ardhshme

Future

 • I will fuss
 • you will fuss
 • he|she|it will fuss
 • we will fuss
 • you will fuss
 • they will fuss

Future continuous

 • I will be fussing
 • you will be fussing
 • he|she|it will be fussing
 • we will be fussing
 • you will be fussing
 • they will be fussing

Future perfect

 • I will have fussed
 • you will have fussed
 • he|she|it will have fussed
 • we will have fussed
 • you will have fussed
 • they will have fussed

Future perfect continuous

 • I will have been fussing
 • you will have been fussing
 • he|she|it will have been fussing
 • we will have been fussing
 • you will have been fussing
 • they will have been fussing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen fuss

Present participle

 • fussing

Past participle

 • fussed

Perfect Participle

 • having fussed

Imperative në anglisht, për foljen fuss

Imperative

 • fuss
 • let's fuss
 • fuss

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: divine dumb fracture furl fusillade fustigate gag grin inscribe microfilm sandcast tousle