Zgjedhimi i foljes fringe në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes fringe në anglisht.

Zgjedhimi e foljes fringe në kohën e tashme

Present Tense

 • I fringe
 • you fringe
 • he|she|it fringes
 • we fringe
 • you fringe
 • they fringe

Present Continuous

 • I am fringing
 • you are fringing
 • he|she|it is fringing
 • we are fringing
 • you are fringing
 • they are fringing

Present Perfect

 • I have fringed
 • you have fringed
 • he|she|it has fringed
 • we have fringed
 • you have fringed
 • they have fringed

Present Perfect Continuous

 • I have been fringing
 • you have been fringing
 • he|she|it has been fringing
 • we have been fringing
 • you have been fringing
 • they have been fringing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes fringe në kohët e shkuara

Simple past

 • I fringed
 • you fringed
 • he|she|it fringed
 • we fringed
 • you fringed
 • they fringed

Past continuous

 • I was fringing
 • you were fringing
 • he|she|it was fringing
 • we were fringing
 • you were fringing
 • they were fringing

Past perfect

 • I had fringed
 • you had fringed
 • he|she|it had fringed
 • we had fringed
 • you had fringed
 • they had fringed

Past perfect continuous

 • I had been fringing
 • you had been fringing
 • he|she|it had been fringing
 • we had been fringing
 • you had been fringing
 • they had been fringing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes fringe në kohët e ardhshme

Future

 • I will fringe
 • you will fringe
 • he|she|it will fringe
 • we will fringe
 • you will fringe
 • they will fringe

Future continuous

 • I will be fringing
 • you will be fringing
 • he|she|it will be fringing
 • we will be fringing
 • you will be fringing
 • they will be fringing

Future perfect

 • I will have fringed
 • you will have fringed
 • he|she|it will have fringed
 • we will have fringed
 • you will have fringed
 • they will have fringed

Future perfect continuous

 • I will have been fringing
 • you will have been fringing
 • he|she|it will have been fringing
 • we will have been fringing
 • you will have been fringing
 • they will have been fringing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen fringe

Present participle

 • fringing

Past participle

 • fringed

Perfect Participle

 • having fringed

Imperative në anglisht, për foljen fringe

Imperative

 • fringe
 • let's fringe
 • fringe

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: disrespect drain foresee fret frill frisk frolic goose-step infill meliorate ruff toast