Zgjedhimi i foljes fricassee në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes fricassee në anglisht.

Zgjedhimi e foljes fricassee në kohën e tashme

Present Tense

 • I fricassee
 • you fricassee
 • he|she|it fricassees
 • we fricassee
 • you fricassee
 • they fricassee

Present Continuous

 • I am fricasseeing
 • you are fricasseeing
 • he|she|it is fricasseeing
 • we are fricasseeing
 • you are fricasseeing
 • they are fricasseeing

Present Perfect

 • I have fricasseed
 • you have fricasseed
 • he|she|it has fricasseed
 • we have fricasseed
 • you have fricasseed
 • they have fricasseed

Present Perfect Continuous

 • I have been fricasseeing
 • you have been fricasseeing
 • he|she|it has been fricasseeing
 • we have been fricasseeing
 • you have been fricasseeing
 • they have been fricasseeing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes fricassee në kohët e shkuara

Simple past

 • I fricasseed
 • you fricasseed
 • he|she|it fricasseed
 • we fricasseed
 • you fricasseed
 • they fricasseed

Past continuous

 • I was fricasseeing
 • you were fricasseeing
 • he|she|it was fricasseeing
 • we were fricasseeing
 • you were fricasseeing
 • they were fricasseeing

Past perfect

 • I had fricasseed
 • you had fricasseed
 • he|she|it had fricasseed
 • we had fricasseed
 • you had fricasseed
 • they had fricasseed

Past perfect continuous

 • I had been fricasseeing
 • you had been fricasseeing
 • he|she|it had been fricasseeing
 • we had been fricasseeing
 • you had been fricasseeing
 • they had been fricasseeing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes fricassee në kohët e ardhshme

Future

 • I will fricassee
 • you will fricassee
 • he|she|it will fricassee
 • we will fricassee
 • you will fricassee
 • they will fricassee

Future continuous

 • I will be fricasseeing
 • you will be fricasseeing
 • he|she|it will be fricasseeing
 • we will be fricasseeing
 • you will be fricasseeing
 • they will be fricasseeing

Future perfect

 • I will have fricasseed
 • you will have fricasseed
 • he|she|it will have fricasseed
 • we will have fricasseed
 • you will have fricasseed
 • they will have fricasseed

Future perfect continuous

 • I will have been fricasseeing
 • you will have been fricasseeing
 • he|she|it will have been fricasseeing
 • we will have been fricasseeing
 • you will have been fricasseeing
 • they will have been fricasseeing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen fricassee

Present participle

 • fricasseeing

Past participle

 • fricasseed

Perfect Participle

 • having fricasseed

Imperative në anglisht, për foljen fricassee

Imperative

 • fricassee
 • let's fricassee
 • fricassee

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: disquiet draft foreknow frenchify fribble friend frizz gollop infatuate mediatize rubefy titter