Zgjedhimi i foljes freshen në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes freshen në anglisht.

Zgjedhimi e foljes freshen në kohën e tashme

Present Tense

  • I freshen
  • you freshen
  • he|she|it freshens
  • we freshen
  • you freshen
  • they freshen

Present Continuous

  • I am freshening
  • you are freshening
  • he|she|it is freshening
  • we are freshening
  • you are freshening
  • they are freshening

Present Perfect

  • I have freshened
  • you have freshened
  • he|she|it has freshened
  • we have freshened
  • you have freshened
  • they have freshened

Present Perfect Continuous

  • I have been freshening
  • you have been freshening
  • he|she|it has been freshening
  • we have been freshening
  • you have been freshening
  • they have been freshening

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes freshen në kohët e shkuara

Simple past

  • I freshened
  • you freshened
  • he|she|it freshened
  • we freshened
  • you freshened
  • they freshened

Past continuous

  • I was freshening
  • you were freshening
  • he|she|it was freshening
  • we were freshening
  • you were freshening
  • they were freshening

Past perfect

  • I had freshened
  • you had freshened
  • he|she|it had freshened
  • we had freshened
  • you had freshened
  • they had freshened

Past perfect continuous

  • I had been freshening
  • you had been freshening
  • he|she|it had been freshening
  • we had been freshening
  • you had been freshening
  • they had been freshening

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes freshen në kohët e ardhshme

Future

  • I will freshen
  • you will freshen
  • he|she|it will freshen
  • we will freshen
  • you will freshen
  • they will freshen

Future continuous

  • I will be freshening
  • you will be freshening
  • he|she|it will be freshening
  • we will be freshening
  • you will be freshening
  • they will be freshening

Future perfect

  • I will have freshened
  • you will have freshened
  • he|she|it will have freshened
  • we will have freshened
  • you will have freshened
  • they will have freshened

Future perfect continuous

  • I will have been freshening
  • you will have been freshening
  • he|she|it will have been freshening
  • we will have been freshening
  • you will have been freshening
  • they will have been freshening

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen freshen

Present participle

  • freshening

Past participle

  • freshened

Perfect Participle

  • having freshened

Imperative në anglisht, për foljen freshen

Imperative

  • freshen
  • let's freshen
  • freshen

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: disprove doze forego freight fresh fret frit goggle inearth medal rubberneck titivate