Zgjedhimi i foljes forsake në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes forsake në anglisht.

Zgjedhimi e foljes forsake në kohën e tashme

Present Tense

 • I forsake
 • you forsake
 • he|she|it forsakes
 • we forsake
 • you forsake
 • they forsake

Present Continuous

 • I am forsaking
 • you are forsaking
 • he|she|it is forsaking
 • we are forsaking
 • you are forsaking
 • they are forsaking

Present Perfect

 • I have forsaken
 • you have forsaken
 • he|she|it has forsaken
 • we have forsaken
 • you have forsaken
 • they have forsaken

Present Perfect Continuous

 • I have been forsaking
 • you have been forsaking
 • he|she|it has been forsaking
 • we have been forsaking
 • you have been forsaking
 • they have been forsaking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes forsake në kohët e shkuara

Simple past

 • I forsook
 • you forsook
 • he|she|it forsook
 • we forsook
 • you forsook
 • they forsook

Past continuous

 • I was forsaking
 • you were forsaking
 • he|she|it was forsaking
 • we were forsaking
 • you were forsaking
 • they were forsaking

Past perfect

 • I had forsaken
 • you had forsaken
 • he|she|it had forsaken
 • we had forsaken
 • you had forsaken
 • they had forsaken

Past perfect continuous

 • I had been forsaking
 • you had been forsaking
 • he|she|it had been forsaking
 • we had been forsaking
 • you had been forsaking
 • they had been forsaking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes forsake në kohët e ardhshme

Future

 • I will forsake
 • you will forsake
 • he|she|it will forsake
 • we will forsake
 • you will forsake
 • they will forsake

Future continuous

 • I will be forsaking
 • you will be forsaking
 • he|she|it will be forsaking
 • we will be forsaking
 • you will be forsaking
 • they will be forsaking

Future perfect

 • I will have forsaken
 • you will have forsaken
 • he|she|it will have forsaken
 • we will have forsaken
 • you will have forsaken
 • they will have forsaken

Future perfect continuous

 • I will have been forsaking
 • you will have been forsaking
 • he|she|it will have been forsaking
 • we will have been forsaking
 • you will have been forsaking
 • they will have been forsaking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen forsake

Present participle

 • forsaking

Past participle

 • forsaken

Perfect Participle

 • having forsaken

Imperative në anglisht, për foljen forsake

Imperative

 • forsake
 • let's forsake
 • forsake

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: disincentivise dor fly-kick formalise fornicate forspeak foster give incardinate marginalize rodomontade thrive