Zgjedhimi i foljes form në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes form në anglisht.

Zgjedhimi e foljes form në kohën e tashme

Present Tense

 • I form
 • you form
 • he|she|it forms
 • we form
 • you form
 • they form

Present Continuous

 • I am forming
 • you are forming
 • he|she|it is forming
 • we are forming
 • you are forming
 • they are forming

Present Perfect

 • I have formed
 • you have formed
 • he|she|it has formed
 • we have formed
 • you have formed
 • they have formed

Present Perfect Continuous

 • I have been forming
 • you have been forming
 • he|she|it has been forming
 • we have been forming
 • you have been forming
 • they have been forming

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes form në kohët e shkuara

Simple past

 • I formed
 • you formed
 • he|she|it formed
 • we formed
 • you formed
 • they formed

Past continuous

 • I was forming
 • you were forming
 • he|she|it was forming
 • we were forming
 • you were forming
 • they were forming

Past perfect

 • I had formed
 • you had formed
 • he|she|it had formed
 • we had formed
 • you had formed
 • they had formed

Past perfect continuous

 • I had been forming
 • you had been forming
 • he|she|it had been forming
 • we had been forming
 • you had been forming
 • they had been forming

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes form në kohët e ardhshme

Future

 • I will form
 • you will form
 • he|she|it will form
 • we will form
 • you will form
 • they will form

Future continuous

 • I will be forming
 • you will be forming
 • he|she|it will be forming
 • we will be forming
 • you will be forming
 • they will be forming

Future perfect

 • I will have formed
 • you will have formed
 • he|she|it will have formed
 • we will have formed
 • you will have formed
 • they will have formed

Future perfect continuous

 • I will have been forming
 • you will have been forming
 • he|she|it will have been forming
 • we will have been forming
 • you will have been forming
 • they will have been forming

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen form

Present participle

 • forming

Past participle

 • formed

Perfect Participle

 • having formed

Imperative në anglisht, për foljen form

Imperative

 • form
 • let's form
 • form

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: disgruntle domicile fluorinate forgather fork formalise forswear gild inactivate map roam threep