Zgjedhimi i foljes foreknow në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes foreknow në anglisht.

Zgjedhimi e foljes foreknow në kohën e tashme

Present Tense

 • I foreknow
 • you foreknow
 • he|she|it foreknows
 • we foreknow
 • you foreknow
 • they foreknow

Present Continuous

 • I am foreknowing
 • you are foreknowing
 • he|she|it is foreknowing
 • we are foreknowing
 • you are foreknowing
 • they are foreknowing

Present Perfect

 • I have foreknowed
 • you have foreknowed
 • he|she|it has foreknowed
 • we have foreknowed
 • you have foreknowed
 • they have foreknowed

Present Perfect Continuous

 • I have been foreknowing
 • you have been foreknowing
 • he|she|it has been foreknowing
 • we have been foreknowing
 • you have been foreknowing
 • they have been foreknowing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes foreknow në kohët e shkuara

Simple past

 • I foreknowed
 • you foreknowed
 • he|she|it foreknowed
 • we foreknowed
 • you foreknowed
 • they foreknowed

Past continuous

 • I was foreknowing
 • you were foreknowing
 • he|she|it was foreknowing
 • we were foreknowing
 • you were foreknowing
 • they were foreknowing

Past perfect

 • I had foreknowed
 • you had foreknowed
 • he|she|it had foreknowed
 • we had foreknowed
 • you had foreknowed
 • they had foreknowed

Past perfect continuous

 • I had been foreknowing
 • you had been foreknowing
 • he|she|it had been foreknowing
 • we had been foreknowing
 • you had been foreknowing
 • they had been foreknowing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes foreknow në kohët e ardhshme

Future

 • I will foreknow
 • you will foreknow
 • he|she|it will foreknow
 • we will foreknow
 • you will foreknow
 • they will foreknow

Future continuous

 • I will be foreknowing
 • you will be foreknowing
 • he|she|it will be foreknowing
 • we will be foreknowing
 • you will be foreknowing
 • they will be foreknowing

Future perfect

 • I will have foreknowed
 • you will have foreknowed
 • he|she|it will have foreknowed
 • we will have foreknowed
 • you will have foreknowed
 • they will have foreknowed

Future perfect continuous

 • I will have been foreknowing
 • you will have been foreknowing
 • he|she|it will have been foreknowing
 • we will have been foreknowing
 • you will have been foreknowing
 • they will have been foreknowing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen foreknow

Present participle

 • foreknowing

Past participle

 • foreknowed

Perfect Participle

 • having foreknowed

Imperative në anglisht, për foljen foreknow

Imperative

 • foreknow
 • let's foreknow
 • foreknow

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: disembody divine flocculate foreclose forehand forelock forest geofence implant malfunction right-click testmarket