Zgjedhimi i foljes fly në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes fly në anglisht.

Zgjedhimi e foljes fly në kohën e tashme

Present Tense

 • I fly
 • you fly
 • he|she|it flies
 • we fly
 • you fly
 • they fly

Present Continuous

 • I am flying
 • you are flying
 • he|she|it is flying
 • we are flying
 • you are flying
 • they are flying

Present Perfect

 • I have flown
 • you have flown
 • he|she|it has flown
 • we have flown
 • you have flown
 • they have flown

Present Perfect Continuous

 • I have been flying
 • you have been flying
 • he|she|it has been flying
 • we have been flying
 • you have been flying
 • they have been flying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes fly në kohët e shkuara

Simple past

 • I flew
 • you flew
 • he|she|it flew
 • we flew
 • you flew
 • they flew

Past continuous

 • I was flying
 • you were flying
 • he|she|it was flying
 • we were flying
 • you were flying
 • they were flying

Past perfect

 • I had flown
 • you had flown
 • he|she|it had flown
 • we had flown
 • you had flown
 • they had flown

Past perfect continuous

 • I had been flying
 • you had been flying
 • he|she|it had been flying
 • we had been flying
 • you had been flying
 • they had been flying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes fly në kohët e ardhshme

Future

 • I will fly
 • you will fly
 • he|she|it will fly
 • we will fly
 • you will fly
 • they will fly

Future continuous

 • I will be flying
 • you will be flying
 • he|she|it will be flying
 • we will be flying
 • you will be flying
 • they will be flying

Future perfect

 • I will have flown
 • you will have flown
 • he|she|it will have flown
 • we will have flown
 • you will have flown
 • they will have flown

Future perfect continuous

 • I will have been flying
 • you will have been flying
 • he|she|it will have been flying
 • we will have been flying
 • you will have been flying
 • they will have been flying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen fly

Present participle

 • flying

Past participle

 • flown

Perfect Participle

 • having flown

Imperative në anglisht, për foljen fly

Imperative

 • fly
 • let's fly
 • fly

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: disallow disquiet fit fluorinate flux fly-kick flytip gambol idolise lout revalorize teasel