Zgjedhimi i foljes flow në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes flow në anglisht.

Zgjedhimi e foljes flow në kohën e tashme

Present Tense

 • I flow
 • you flow
 • he|she|it flows
 • we flow
 • you flow
 • they flow

Present Continuous

 • I am flowing
 • you are flowing
 • he|she|it is flowing
 • we are flowing
 • you are flowing
 • they are flowing

Present Perfect

 • I have flowed
 • you have flowed
 • he|she|it has flowed
 • we have flowed
 • you have flowed
 • they have flowed

Present Perfect Continuous

 • I have been flowing
 • you have been flowing
 • he|she|it has been flowing
 • we have been flowing
 • you have been flowing
 • they have been flowing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes flow në kohët e shkuara

Simple past

 • I flowed
 • you flowed
 • he|she|it flowed
 • we flowed
 • you flowed
 • they flowed

Past continuous

 • I was flowing
 • you were flowing
 • he|she|it was flowing
 • we were flowing
 • you were flowing
 • they were flowing

Past perfect

 • I had flowed
 • you had flowed
 • he|she|it had flowed
 • we had flowed
 • you had flowed
 • they had flowed

Past perfect continuous

 • I had been flowing
 • you had been flowing
 • he|she|it had been flowing
 • we had been flowing
 • you had been flowing
 • they had been flowing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes flow në kohët e ardhshme

Future

 • I will flow
 • you will flow
 • he|she|it will flow
 • we will flow
 • you will flow
 • they will flow

Future continuous

 • I will be flowing
 • you will be flowing
 • he|she|it will be flowing
 • we will be flowing
 • you will be flowing
 • they will be flowing

Future perfect

 • I will have flowed
 • you will have flowed
 • he|she|it will have flowed
 • we will have flowed
 • you will have flowed
 • they will have flowed

Future perfect continuous

 • I will have been flowing
 • you will have been flowing
 • he|she|it will have been flowing
 • we will have been flowing
 • you will have been flowing
 • they will have been flowing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen flow

Present participle

 • flowing

Past participle

 • flowed

Perfect Participle

 • having flowed

Imperative në anglisht, për foljen flow

Imperative

 • flow
 • let's flow
 • flow

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: dink dispend finetune flop flout flower flunk fuze hyperventilate loiter retract task