Zgjedhimi i foljes fling në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes fling në anglisht.

Zgjedhimi e foljes fling në kohën e tashme

Present Tense

 • I fling
 • you fling
 • he|she|it flings
 • we fling
 • you fling
 • they fling

Present Continuous

 • I am flinging
 • you are flinging
 • he|she|it is flinging
 • we are flinging
 • you are flinging
 • they are flinging

Present Perfect

 • I have flung
 • you have flung
 • he|she|it has flung
 • we have flung
 • you have flung
 • they have flung

Present Perfect Continuous

 • I have been flinging
 • you have been flinging
 • he|she|it has been flinging
 • we have been flinging
 • you have been flinging
 • they have been flinging

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes fling në kohët e shkuara

Simple past

 • I flung
 • you flung
 • he|she|it flung
 • we flung
 • you flung
 • they flung

Past continuous

 • I was flinging
 • you were flinging
 • he|she|it was flinging
 • we were flinging
 • you were flinging
 • they were flinging

Past perfect

 • I had flung
 • you had flung
 • he|she|it had flung
 • we had flung
 • you had flung
 • they had flung

Past perfect continuous

 • I had been flinging
 • you had been flinging
 • he|she|it had been flinging
 • we had been flinging
 • you had been flinging
 • they had been flinging

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes fling në kohët e ardhshme

Future

 • I will fling
 • you will fling
 • he|she|it will fling
 • we will fling
 • you will fling
 • they will fling

Future continuous

 • I will be flinging
 • you will be flinging
 • he|she|it will be flinging
 • we will be flinging
 • you will be flinging
 • they will be flinging

Future perfect

 • I will have flung
 • you will have flung
 • he|she|it will have flung
 • we will have flung
 • you will have flung
 • they will have flung

Future perfect continuous

 • I will have been flinging
 • you will have been flinging
 • he|she|it will have been flinging
 • we will have been flinging
 • you will have been flinging
 • they will have been flinging

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen fling

Present participle

 • flinging

Past participle

 • flung

Perfect Participle

 • having flung

Imperative në anglisht, për foljen fling

Imperative

 • fling
 • let's fling
 • fling

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: diffract disinterest figure flex flinch flint float fulminate hunt litter resubmit tame