Zgjedhimi i foljes flee në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes flee në anglisht.

Zgjedhimi e foljes flee në kohën e tashme

Present Tense

 • I flee
 • you flee
 • he|she|it flees
 • we flee
 • you flee
 • they flee

Present Continuous

 • I am fleeing
 • you are fleeing
 • he|she|it is fleeing
 • we are fleeing
 • you are fleeing
 • they are fleeing

Present Perfect

 • I have fled
 • you have fled
 • he|she|it has fled
 • we have fled
 • you have fled
 • they have fled

Present Perfect Continuous

 • I have been fleeing
 • you have been fleeing
 • he|she|it has been fleeing
 • we have been fleeing
 • you have been fleeing
 • they have been fleeing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes flee në kohët e shkuara

Simple past

 • I fled
 • you fled
 • he|she|it fled
 • we fled
 • you fled
 • they fled

Past continuous

 • I was fleeing
 • you were fleeing
 • he|she|it was fleeing
 • we were fleeing
 • you were fleeing
 • they were fleeing

Past perfect

 • I had fled
 • you had fled
 • he|she|it had fled
 • we had fled
 • you had fled
 • they had fled

Past perfect continuous

 • I had been fleeing
 • you had been fleeing
 • he|she|it had been fleeing
 • we had been fleeing
 • you had been fleeing
 • they had been fleeing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes flee në kohët e ardhshme

Future

 • I will flee
 • you will flee
 • he|she|it will flee
 • we will flee
 • you will flee
 • they will flee

Future continuous

 • I will be fleeing
 • you will be fleeing
 • he|she|it will be fleeing
 • we will be fleeing
 • you will be fleeing
 • they will be fleeing

Future perfect

 • I will have fled
 • you will have fled
 • he|she|it will have fled
 • we will have fled
 • you will have fled
 • they will have fled

Future perfect continuous

 • I will have been fleeing
 • you will have been fleeing
 • he|she|it will have been fleeing
 • we will have been fleeing
 • you will have been fleeing
 • they will have been fleeing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen flee

Present participle

 • fleeing

Past participle

 • fled

Perfect Participle

 • having fled

Imperative në anglisht, për foljen flee

Imperative

 • flee
 • let's flee
 • flee

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: diaper dish feudalize flatter fledge fleece flicker frostbite hulk lipread respect tackle