Zgjedhimi i foljes feed në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes feed në anglisht.

Zgjedhimi e foljes feed në kohën e tashme

Present Tense

 • I feed
 • you feed
 • he|she|it feeds
 • we feed
 • you feed
 • they feed

Present Continuous

 • I am feeding
 • you are feeding
 • he|she|it is feeding
 • we are feeding
 • you are feeding
 • they are feeding

Present Perfect

 • I have fed
 • you have fed
 • he|she|it has fed
 • we have fed
 • you have fed
 • they have fed

Present Perfect Continuous

 • I have been feeding
 • you have been feeding
 • he|she|it has been feeding
 • we have been feeding
 • you have been feeding
 • they have been feeding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes feed në kohët e shkuara

Simple past

 • I fed
 • you fed
 • he|she|it fed
 • we fed
 • you fed
 • they fed

Past continuous

 • I was feeding
 • you were feeding
 • he|she|it was feeding
 • we were feeding
 • you were feeding
 • they were feeding

Past perfect

 • I had fed
 • you had fed
 • he|she|it had fed
 • we had fed
 • you had fed
 • they had fed

Past perfect continuous

 • I had been feeding
 • you had been feeding
 • he|she|it had been feeding
 • we had been feeding
 • you had been feeding
 • they had been feeding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes feed në kohët e ardhshme

Future

 • I will feed
 • you will feed
 • he|she|it will feed
 • we will feed
 • you will feed
 • they will feed

Future continuous

 • I will be feeding
 • you will be feeding
 • he|she|it will be feeding
 • we will be feeding
 • you will be feeding
 • they will be feeding

Future perfect

 • I will have fed
 • you will have fed
 • he|she|it will have fed
 • we will have fed
 • you will have fed
 • they will have fed

Future perfect continuous

 • I will have been feeding
 • you will have been feeding
 • he|she|it will have been feeding
 • we will have been feeding
 • you will have been feeding
 • they will have been feeding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen feed

Present participle

 • feeding

Past participle

 • fed

Perfect Participle

 • having fed

Imperative në anglisht, për foljen feed

Imperative

 • feed
 • let's feed
 • feed

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: depopulate dilate extravagate featherbed federate feel fence forecast herringbone lament remix supervise