Zgjedhimi i foljes exuviate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes exuviate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes exuviate në kohën e tashme

Present Tense

  • I exuviate
  • you exuviate
  • he|she|it exuviates
  • we exuviate
  • you exuviate
  • they exuviate

Present Continuous

  • I am exuviating
  • you are exuviating
  • he|she|it is exuviating
  • we are exuviating
  • you are exuviating
  • they are exuviating

Present Perfect

  • I have exuviated
  • you have exuviated
  • he|she|it has exuviated
  • we have exuviated
  • you have exuviated
  • they have exuviated

Present Perfect Continuous

  • I have been exuviating
  • you have been exuviating
  • he|she|it has been exuviating
  • we have been exuviating
  • you have been exuviating
  • they have been exuviating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes exuviate në kohët e shkuara

Simple past

  • I exuviated
  • you exuviated
  • he|she|it exuviated
  • we exuviated
  • you exuviated
  • they exuviated

Past continuous

  • I was exuviating
  • you were exuviating
  • he|she|it was exuviating
  • we were exuviating
  • you were exuviating
  • they were exuviating

Past perfect

  • I had exuviated
  • you had exuviated
  • he|she|it had exuviated
  • we had exuviated
  • you had exuviated
  • they had exuviated

Past perfect continuous

  • I had been exuviating
  • you had been exuviating
  • he|she|it had been exuviating
  • we had been exuviating
  • you had been exuviating
  • they had been exuviating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes exuviate në kohët e ardhshme

Future

  • I will exuviate
  • you will exuviate
  • he|she|it will exuviate
  • we will exuviate
  • you will exuviate
  • they will exuviate

Future continuous

  • I will be exuviating
  • you will be exuviating
  • he|she|it will be exuviating
  • we will be exuviating
  • you will be exuviating
  • they will be exuviating

Future perfect

  • I will have exuviated
  • you will have exuviated
  • he|she|it will have exuviated
  • we will have exuviated
  • you will have exuviated
  • they will have exuviated

Future perfect continuous

  • I will have been exuviating
  • you will have been exuviating
  • he|she|it will have been exuviating
  • we will have been exuviating
  • you will have been exuviating
  • they will have been exuviating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen exuviate

Present participle

  • exuviating

Past participle

  • exuviated

Perfect Participle

  • having exuviated

Imperative në anglisht, për foljen exuviate

Imperative

  • exuviate
  • let's exuviate
  • exuviate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: deluge despond excise extravagate exult eye facepalm float harbour kennel register subrogate