Zgjedhimi i foljes expose në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes expose në anglisht.

Zgjedhimi e foljes expose në kohën e tashme

Present Tense

 • I expose
 • you expose
 • he|she|it exposes
 • we expose
 • you expose
 • they expose

Present Continuous

 • I am exposing
 • you are exposing
 • he|she|it is exposing
 • we are exposing
 • you are exposing
 • they are exposing

Present Perfect

 • I have exposed
 • you have exposed
 • he|she|it has exposed
 • we have exposed
 • you have exposed
 • they have exposed

Present Perfect Continuous

 • I have been exposing
 • you have been exposing
 • he|she|it has been exposing
 • we have been exposing
 • you have been exposing
 • they have been exposing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes expose në kohët e shkuara

Simple past

 • I exposed
 • you exposed
 • he|she|it exposed
 • we exposed
 • you exposed
 • they exposed

Past continuous

 • I was exposing
 • you were exposing
 • he|she|it was exposing
 • we were exposing
 • you were exposing
 • they were exposing

Past perfect

 • I had exposed
 • you had exposed
 • he|she|it had exposed
 • we had exposed
 • you had exposed
 • they had exposed

Past perfect continuous

 • I had been exposing
 • you had been exposing
 • he|she|it had been exposing
 • we had been exposing
 • you had been exposing
 • they had been exposing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes expose në kohët e ardhshme

Future

 • I will expose
 • you will expose
 • he|she|it will expose
 • we will expose
 • you will expose
 • they will expose

Future continuous

 • I will be exposing
 • you will be exposing
 • he|she|it will be exposing
 • we will be exposing
 • you will be exposing
 • they will be exposing

Future perfect

 • I will have exposed
 • you will have exposed
 • he|she|it will have exposed
 • we will have exposed
 • you will have exposed
 • they will have exposed

Future perfect continuous

 • I will have been exposing
 • you will have been exposing
 • he|she|it will have been exposing
 • we will have been exposing
 • you will have been exposing
 • they will have been exposing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen expose

Present participle

 • exposing

Past participle

 • exposed

Perfect Participle

 • having exposed

Imperative në anglisht, për foljen expose

Imperative

 • expose
 • let's expose
 • expose

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: degenerate deride europeanize explain export expostulate exsert flat half-volley jounce refer stunt