Zgjedhimi i foljes enable në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes enable në anglisht.

Zgjedhimi e foljes enable në kohën e tashme

Present Tense

 • I enable
 • you enable
 • he|she|it enables
 • we enable
 • you enable
 • they enable

Present Continuous

 • I am enabling
 • you are enabling
 • he|she|it is enabling
 • we are enabling
 • you are enabling
 • they are enabling

Present Perfect

 • I have enabled
 • you have enabled
 • he|she|it has enabled
 • we have enabled
 • you have enabled
 • they have enabled

Present Perfect Continuous

 • I have been enabling
 • you have been enabling
 • he|she|it has been enabling
 • we have been enabling
 • you have been enabling
 • they have been enabling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes enable në kohët e shkuara

Simple past

 • I enabled
 • you enabled
 • he|she|it enabled
 • we enabled
 • you enabled
 • they enabled

Past continuous

 • I was enabling
 • you were enabling
 • he|she|it was enabling
 • we were enabling
 • you were enabling
 • they were enabling

Past perfect

 • I had enabled
 • you had enabled
 • he|she|it had enabled
 • we had enabled
 • you had enabled
 • they had enabled

Past perfect continuous

 • I had been enabling
 • you had been enabling
 • he|she|it had been enabling
 • we had been enabling
 • you had been enabling
 • they had been enabling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes enable në kohët e ardhshme

Future

 • I will enable
 • you will enable
 • he|she|it will enable
 • we will enable
 • you will enable
 • they will enable

Future continuous

 • I will be enabling
 • you will be enabling
 • he|she|it will be enabling
 • we will be enabling
 • you will be enabling
 • they will be enabling

Future perfect

 • I will have enabled
 • you will have enabled
 • he|she|it will have enabled
 • we will have enabled
 • you will have enabled
 • they will have enabled

Future perfect continuous

 • I will have been enabling
 • you will have been enabling
 • he|she|it will have been enabling
 • we will have been enabling
 • you will have been enabling
 • they will have been enabling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen enable

Present participle

 • enabling

Past participle

 • enabled

Perfect Participle

 • having enabled

Imperative në anglisht, për foljen enable

Imperative

 • enable
 • let's enable
 • enable

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: criticize deadhead egg employ emulsify enact enchain excommunicate gang-bang ingurgitate quickfreeze spiel