Zgjedhimi i foljes emote në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes emote në anglisht.

Zgjedhimi e foljes emote në kohën e tashme

Present Tense

 • I emote
 • you emote
 • he|she|it emotes
 • we emote
 • you emote
 • they emote

Present Continuous

 • I am emoting
 • you are emoting
 • he|she|it is emoting
 • we are emoting
 • you are emoting
 • they are emoting

Present Perfect

 • I have emoted
 • you have emoted
 • he|she|it has emoted
 • we have emoted
 • you have emoted
 • they have emoted

Present Perfect Continuous

 • I have been emoting
 • you have been emoting
 • he|she|it has been emoting
 • we have been emoting
 • you have been emoting
 • they have been emoting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes emote në kohët e shkuara

Simple past

 • I emoted
 • you emoted
 • he|she|it emoted
 • we emoted
 • you emoted
 • they emoted

Past continuous

 • I was emoting
 • you were emoting
 • he|she|it was emoting
 • we were emoting
 • you were emoting
 • they were emoting

Past perfect

 • I had emoted
 • you had emoted
 • he|she|it had emoted
 • we had emoted
 • you had emoted
 • they had emoted

Past perfect continuous

 • I had been emoting
 • you had been emoting
 • he|she|it had been emoting
 • we had been emoting
 • you had been emoting
 • they had been emoting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes emote në kohët e ardhshme

Future

 • I will emote
 • you will emote
 • he|she|it will emote
 • we will emote
 • you will emote
 • they will emote

Future continuous

 • I will be emoting
 • you will be emoting
 • he|she|it will be emoting
 • we will be emoting
 • you will be emoting
 • they will be emoting

Future perfect

 • I will have emoted
 • you will have emoted
 • he|she|it will have emoted
 • we will have emoted
 • you will have emoted
 • they will have emoted

Future perfect continuous

 • I will have been emoting
 • you will have been emoting
 • he|she|it will have been emoting
 • we will have been emoting
 • you will have been emoting
 • they will have been emoting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen emote

Present participle

 • emoting

Past participle

 • emoted

Perfect Participle

 • having emoted

Imperative në anglisht, për foljen emote

Imperative

 • emote
 • let's emote
 • emote

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: crevasse dash edge embroil emit emotionalize empoison exaggerate gain influence quarry specialise