Zgjedhimi i foljes elutriate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes elutriate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes elutriate në kohën e tashme

Present Tense

 • I elutriate
 • you elutriate
 • he|she|it elutriates
 • we elutriate
 • you elutriate
 • they elutriate

Present Continuous

 • I am elutriating
 • you are elutriating
 • he|she|it is elutriating
 • we are elutriating
 • you are elutriating
 • they are elutriating

Present Perfect

 • I have elutriated
 • you have elutriated
 • he|she|it has elutriated
 • we have elutriated
 • you have elutriated
 • they have elutriated

Present Perfect Continuous

 • I have been elutriating
 • you have been elutriating
 • he|she|it has been elutriating
 • we have been elutriating
 • you have been elutriating
 • they have been elutriating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes elutriate në kohët e shkuara

Simple past

 • I elutriated
 • you elutriated
 • he|she|it elutriated
 • we elutriated
 • you elutriated
 • they elutriated

Past continuous

 • I was elutriating
 • you were elutriating
 • he|she|it was elutriating
 • we were elutriating
 • you were elutriating
 • they were elutriating

Past perfect

 • I had elutriated
 • you had elutriated
 • he|she|it had elutriated
 • we had elutriated
 • you had elutriated
 • they had elutriated

Past perfect continuous

 • I had been elutriating
 • you had been elutriating
 • he|she|it had been elutriating
 • we had been elutriating
 • you had been elutriating
 • they had been elutriating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes elutriate në kohët e ardhshme

Future

 • I will elutriate
 • you will elutriate
 • he|she|it will elutriate
 • we will elutriate
 • you will elutriate
 • they will elutriate

Future continuous

 • I will be elutriating
 • you will be elutriating
 • he|she|it will be elutriating
 • we will be elutriating
 • you will be elutriating
 • they will be elutriating

Future perfect

 • I will have elutriated
 • you will have elutriated
 • he|she|it will have elutriated
 • we will have elutriated
 • you will have elutriated
 • they will have elutriated

Future perfect continuous

 • I will have been elutriating
 • you will have been elutriating
 • he|she|it will have been elutriating
 • we will have been elutriating
 • you will have been elutriating
 • they will have been elutriating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen elutriate

Present participle

 • elutriating

Past participle

 • elutriated

Perfect Participle

 • having elutriated

Imperative në anglisht, për foljen elutriate

Imperative

 • elutriate
 • let's elutriate
 • elutriate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cozen cushion dumb eliminate elute emaciate embarrass etch fudge incur purchase sop