Zgjedhimi i foljes elute në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes elute në anglisht.

Zgjedhimi e foljes elute në kohën e tashme

Present Tense

 • I elute
 • you elute
 • he|she|it elutes
 • we elute
 • you elute
 • they elute

Present Continuous

 • I am eluting
 • you are eluting
 • he|she|it is eluting
 • we are eluting
 • you are eluting
 • they are eluting

Present Perfect

 • I have eluted
 • you have eluted
 • he|she|it has eluted
 • we have eluted
 • you have eluted
 • they have eluted

Present Perfect Continuous

 • I have been eluting
 • you have been eluting
 • he|she|it has been eluting
 • we have been eluting
 • you have been eluting
 • they have been eluting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes elute në kohët e shkuara

Simple past

 • I eluted
 • you eluted
 • he|she|it eluted
 • we eluted
 • you eluted
 • they eluted

Past continuous

 • I was eluting
 • you were eluting
 • he|she|it was eluting
 • we were eluting
 • you were eluting
 • they were eluting

Past perfect

 • I had eluted
 • you had eluted
 • he|she|it had eluted
 • we had eluted
 • you had eluted
 • they had eluted

Past perfect continuous

 • I had been eluting
 • you had been eluting
 • he|she|it had been eluting
 • we had been eluting
 • you had been eluting
 • they had been eluting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes elute në kohët e ardhshme

Future

 • I will elute
 • you will elute
 • he|she|it will elute
 • we will elute
 • you will elute
 • they will elute

Future continuous

 • I will be eluting
 • you will be eluting
 • he|she|it will be eluting
 • we will be eluting
 • you will be eluting
 • they will be eluting

Future perfect

 • I will have eluted
 • you will have eluted
 • he|she|it will have eluted
 • we will have eluted
 • you will have eluted
 • they will have eluted

Future perfect continuous

 • I will have been eluting
 • you will have been eluting
 • he|she|it will have been eluting
 • we will have been eluting
 • you will have been eluting
 • they will have been eluting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen elute

Present participle

 • eluting

Past participle

 • eluted

Perfect Participle

 • having eluted

Imperative në anglisht, për foljen elute

Imperative

 • elute
 • let's elute
 • elute

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cox curvet dull elide elude elutriate embark estreat fuddle incumber pupate soothsay