Zgjedhimi i foljes economise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes economise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes economise në kohën e tashme

Present Tense

 • I economise
 • you economise
 • he|she|it economises
 • we economise
 • you economise
 • they economise

Present Continuous

 • I am economising
 • you are economising
 • he|she|it is economising
 • we are economising
 • you are economising
 • they are economising

Present Perfect

 • I have economised
 • you have economised
 • he|she|it has economised
 • we have economised
 • you have economised
 • they have economised

Present Perfect Continuous

 • I have been economising
 • you have been economising
 • he|she|it has been economising
 • we have been economising
 • you have been economising
 • they have been economising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes economise në kohët e shkuara

Simple past

 • I economised
 • you economised
 • he|she|it economised
 • we economised
 • you economised
 • they economised

Past continuous

 • I was economising
 • you were economising
 • he|she|it was economising
 • we were economising
 • you were economising
 • they were economising

Past perfect

 • I had economised
 • you had economised
 • he|she|it had economised
 • we had economised
 • you had economised
 • they had economised

Past perfect continuous

 • I had been economising
 • you had been economising
 • he|she|it had been economising
 • we had been economising
 • you had been economising
 • they had been economising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes economise në kohët e ardhshme

Future

 • I will economise
 • you will economise
 • he|she|it will economise
 • we will economise
 • you will economise
 • they will economise

Future continuous

 • I will be economising
 • you will be economising
 • he|she|it will be economising
 • we will be economising
 • you will be economising
 • they will be economising

Future perfect

 • I will have economised
 • you will have economised
 • he|she|it will have economised
 • we will have economised
 • you will have economised
 • they will have economised

Future perfect continuous

 • I will have been economising
 • you will have been economising
 • he|she|it will have been economising
 • we will have been economising
 • you will have been economising
 • they will have been economising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen economise

Present participle

 • economising

Past participle

 • economised

Perfect Participle

 • having economised

Imperative në anglisht, për foljen economise

Imperative

 • economise
 • let's economise
 • economise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cosh crossstitch draggle eavesdrop eclipse economize edulcorate envenom frazzle importune proselytise snowplough