Zgjedhimi i foljes eat në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes eat në anglisht.

Zgjedhimi e foljes eat në kohën e tashme

Present Tense

 • I eat
 • you eat
 • he|she|it eats
 • we eat
 • you eat
 • they eat

Present Continuous

 • I am eating
 • you are eating
 • he|she|it is eating
 • we are eating
 • you are eating
 • they are eating

Present Perfect

 • I have eaten
 • you have eaten
 • he|she|it has eaten
 • we have eaten
 • you have eaten
 • they have eaten

Present Perfect Continuous

 • I have been eating
 • you have been eating
 • he|she|it has been eating
 • we have been eating
 • you have been eating
 • they have been eating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes eat në kohët e shkuara

Simple past

 • I ate
 • you ate
 • he|she|it ate
 • we ate
 • you ate
 • they ate

Past continuous

 • I was eating
 • you were eating
 • he|she|it was eating
 • we were eating
 • you were eating
 • they were eating

Past perfect

 • I had eaten
 • you had eaten
 • he|she|it had eaten
 • we had eaten
 • you had eaten
 • they had eaten

Past perfect continuous

 • I had been eating
 • you had been eating
 • he|she|it had been eating
 • we had been eating
 • you had been eating
 • they had been eating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes eat në kohët e ardhshme

Future

 • I will eat
 • you will eat
 • he|she|it will eat
 • we will eat
 • you will eat
 • they will eat

Future continuous

 • I will be eating
 • you will be eating
 • he|she|it will be eating
 • we will be eating
 • you will be eating
 • they will be eating

Future perfect

 • I will have eaten
 • you will have eaten
 • he|she|it will have eaten
 • we will have eaten
 • you will have eaten
 • they will have eaten

Future perfect continuous

 • I will have been eating
 • you will have been eating
 • he|she|it will have been eating
 • we will have been eating
 • you will have been eating
 • they will have been eating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen eat

Present participle

 • eating

Past participle

 • eaten

Perfect Participle

 • having eaten

Imperative në anglisht, për foljen eat

Imperative

 • eat
 • let's eat
 • eat

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: correspond crosshatch downshift ear ease eavesdrop eddy entrench frag implead proposition snooker