Zgjedhimi i foljes dwell në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes dwell në anglisht.

Zgjedhimi e foljes dwell në kohën e tashme

Present Tense

 • I dwell
 • you dwell
 • he|she|it dwells
 • we dwell
 • you dwell
 • they dwell

Present Continuous

 • I am dwelling
 • you are dwelling
 • he|she|it is dwelling
 • we are dwelling
 • you are dwelling
 • they are dwelling

Present Perfect

 • I have dwelled/dwelt
 • you have dwelled/dwelt
 • he|she|it has dwelled/dwelt
 • we have dwelled/dwelt
 • you have dwelled/dwelt
 • they have dwelled/dwelt

Present Perfect Continuous

 • I have been dwelling
 • you have been dwelling
 • he|she|it has been dwelling
 • we have been dwelling
 • you have been dwelling
 • they have been dwelling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes dwell në kohët e shkuara

Simple past

 • I dwelled/dwelt
 • you dwelled/dwelt
 • he|she|it dwelled/dwelt
 • we dwelled/dwelt
 • you dwelled/dwelt
 • they dwelled/dwelt

Past continuous

 • I was dwelling
 • you were dwelling
 • he|she|it was dwelling
 • we were dwelling
 • you were dwelling
 • they were dwelling

Past perfect

 • I had dwelled/dwelt
 • you had dwelled/dwelt
 • he|she|it had dwelled/dwelt
 • we had dwelled/dwelt
 • you had dwelled/dwelt
 • they had dwelled/dwelt

Past perfect continuous

 • I had been dwelling
 • you had been dwelling
 • he|she|it had been dwelling
 • we had been dwelling
 • you had been dwelling
 • they had been dwelling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes dwell në kohët e ardhshme

Future

 • I will dwell
 • you will dwell
 • he|she|it will dwell
 • we will dwell
 • you will dwell
 • they will dwell

Future continuous

 • I will be dwelling
 • you will be dwelling
 • he|she|it will be dwelling
 • we will be dwelling
 • you will be dwelling
 • they will be dwelling

Future perfect

 • I will have dwelled/dwelt
 • you will have dwelled/dwelt
 • he|she|it will have dwelled/dwelt
 • we will have dwelled/dwelt
 • you will have dwelled/dwelt
 • they will have dwelled/dwelt

Future perfect continuous

 • I will have been dwelling
 • you will have been dwelling
 • he|she|it will have been dwelling
 • we will have been dwelling
 • you will have been dwelling
 • they will have been dwelling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen dwell

Present participle

 • dwelling

Past participle

 • dwelled/dwelt

Perfect Participle

 • having dwelled/dwelt

Imperative në anglisht, për foljen dwell

Imperative

 • dwell
 • let's dwell
 • dwell

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: corbel cross-fertilise doubt dunk dwarf dwindle earth enthrall fossilise impaste proof sneeze