Zgjedhimi i foljes do në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes do në anglisht.

Zgjedhimi e foljes do në kohën e tashme

Present Tense

 • I do
 • you do
 • he|she|it does
 • we do
 • you do
 • they do

Present Continuous

 • I am doing
 • you are doing
 • he|she|it is doing
 • we are doing
 • you are doing
 • they are doing

Present Perfect

 • I have done
 • you have done
 • he|she|it has done
 • we have done
 • you have done
 • they have done

Present Perfect Continuous

 • I have been doing
 • you have been doing
 • he|she|it has been doing
 • we have been doing
 • you have been doing
 • they have been doing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes do në kohët e shkuara

Simple past

 • I did
 • you did
 • he|she|it did
 • we did
 • you did
 • they did

Past continuous

 • I was doing
 • you were doing
 • he|she|it was doing
 • we were doing
 • you were doing
 • they were doing

Past perfect

 • I had done
 • you had done
 • he|she|it had done
 • we had done
 • you had done
 • they had done

Past perfect continuous

 • I had been doing
 • you had been doing
 • he|she|it had been doing
 • we had been doing
 • you had been doing
 • they had been doing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes do në kohët e ardhshme

Future

 • I will do
 • you will do
 • he|she|it will do
 • we will do
 • you will do
 • they will do

Future continuous

 • I will be doing
 • you will be doing
 • he|she|it will be doing
 • we will be doing
 • you will be doing
 • they will be doing

Future perfect

 • I will have done
 • you will have done
 • he|she|it will have done
 • we will have done
 • you will have done
 • they will have done

Future perfect continuous

 • I will have been doing
 • you will have been doing
 • he|she|it will have been doing
 • we will have been doing
 • you will have been doing
 • they will have been doing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen do

Present participle

 • doing

Past participle

 • done

Perfect Participle

 • having done

Imperative në anglisht, për foljen do

Imperative

 • do
 • let's do
 • do

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: conceptualise copy disorientate divinize dizzy dock dogear elute flex honk pre-wash sizzle