Zgjedhimi i foljes ditch në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes ditch në anglisht.

Zgjedhimi e foljes ditch në kohën e tashme

Present Tense

 • I ditch
 • you ditch
 • he|she|it ditches
 • we ditch
 • you ditch
 • they ditch

Present Continuous

 • I am ditching
 • you are ditching
 • he|she|it is ditching
 • we are ditching
 • you are ditching
 • they are ditching

Present Perfect

 • I have ditched
 • you have ditched
 • he|she|it has ditched
 • we have ditched
 • you have ditched
 • they have ditched

Present Perfect Continuous

 • I have been ditching
 • you have been ditching
 • he|she|it has been ditching
 • we have been ditching
 • you have been ditching
 • they have been ditching

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes ditch në kohët e shkuara

Simple past

 • I ditched
 • you ditched
 • he|she|it ditched
 • we ditched
 • you ditched
 • they ditched

Past continuous

 • I was ditching
 • you were ditching
 • he|she|it was ditching
 • we were ditching
 • you were ditching
 • they were ditching

Past perfect

 • I had ditched
 • you had ditched
 • he|she|it had ditched
 • we had ditched
 • you had ditched
 • they had ditched

Past perfect continuous

 • I had been ditching
 • you had been ditching
 • he|she|it had been ditching
 • we had been ditching
 • you had been ditching
 • they had been ditching

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes ditch në kohët e ardhshme

Future

 • I will ditch
 • you will ditch
 • he|she|it will ditch
 • we will ditch
 • you will ditch
 • they will ditch

Future continuous

 • I will be ditching
 • you will be ditching
 • he|she|it will be ditching
 • we will be ditching
 • you will be ditching
 • they will be ditching

Future perfect

 • I will have ditched
 • you will have ditched
 • he|she|it will have ditched
 • we will have ditched
 • you will have ditched
 • they will have ditched

Future perfect continuous

 • I will have been ditching
 • you will have been ditching
 • he|she|it will have been ditching
 • we will have been ditching
 • you will have been ditching
 • they will have been ditching

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen ditch

Present participle

 • ditching

Past participle

 • ditched

Perfect Participle

 • having ditched

Imperative në anglisht, për foljen ditch

Imperative

 • ditch
 • let's ditch
 • ditch

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: complot convolute disintegrate distrain disunite dither divert elate flannel hoist powder simplify