Zgjedhimi i foljes disinter në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes disinter në anglisht.

Zgjedhimi e foljes disinter në kohën e tashme

Present Tense

 • I disinter
 • you disinter
 • he|she|it disinters
 • we disinter
 • you disinter
 • they disinter

Present Continuous

 • I am disintering
 • you are disintering
 • he|she|it is disintering
 • we are disintering
 • you are disintering
 • they are disintering

Present Perfect

 • I have disintered
 • you have disintered
 • he|she|it has disintered
 • we have disintered
 • you have disintered
 • they have disintered

Present Perfect Continuous

 • I have been disintering
 • you have been disintering
 • he|she|it has been disintering
 • we have been disintering
 • you have been disintering
 • they have been disintering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes disinter në kohët e shkuara

Simple past

 • I disintered
 • you disintered
 • he|she|it disintered
 • we disintered
 • you disintered
 • they disintered

Past continuous

 • I was disintering
 • you were disintering
 • he|she|it was disintering
 • we were disintering
 • you were disintering
 • they were disintering

Past perfect

 • I had disintered
 • you had disintered
 • he|she|it had disintered
 • we had disintered
 • you had disintered
 • they had disintered

Past perfect continuous

 • I had been disintering
 • you had been disintering
 • he|she|it had been disintering
 • we had been disintering
 • you had been disintering
 • they had been disintering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes disinter në kohët e ardhshme

Future

 • I will disinter
 • you will disinter
 • he|she|it will disinter
 • we will disinter
 • you will disinter
 • they will disinter

Future continuous

 • I will be disintering
 • you will be disintering
 • he|she|it will be disintering
 • we will be disintering
 • you will be disintering
 • they will be disintering

Future perfect

 • I will have disintered
 • you will have disintered
 • he|she|it will have disintered
 • we will have disintered
 • you will have disintered
 • they will have disintered

Future perfect continuous

 • I will have been disintering
 • you will have been disintering
 • he|she|it will have been disintering
 • we will have been disintering
 • you will have been disintering
 • they will have been disintering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen disinter

Present participle

 • disintering

Past participle

 • disintered

Perfect Participle

 • having disintered

Imperative në anglisht, për foljen disinter

Imperative

 • disinter
 • let's disinter
 • disinter

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cohabit conform disarticulate disincentivize disintegrate disinterest dismantle dropkick ferrule headline poach shoplift