Zgjedhimi i foljes disintegrate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes disintegrate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes disintegrate në kohën e tashme

Present Tense

 • I disintegrate
 • you disintegrate
 • he|she|it disintegrates
 • we disintegrate
 • you disintegrate
 • they disintegrate

Present Continuous

 • I am disintegrating
 • you are disintegrating
 • he|she|it is disintegrating
 • we are disintegrating
 • you are disintegrating
 • they are disintegrating

Present Perfect

 • I have disintegrated
 • you have disintegrated
 • he|she|it has disintegrated
 • we have disintegrated
 • you have disintegrated
 • they have disintegrated

Present Perfect Continuous

 • I have been disintegrating
 • you have been disintegrating
 • he|she|it has been disintegrating
 • we have been disintegrating
 • you have been disintegrating
 • they have been disintegrating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes disintegrate në kohët e shkuara

Simple past

 • I disintegrated
 • you disintegrated
 • he|she|it disintegrated
 • we disintegrated
 • you disintegrated
 • they disintegrated

Past continuous

 • I was disintegrating
 • you were disintegrating
 • he|she|it was disintegrating
 • we were disintegrating
 • you were disintegrating
 • they were disintegrating

Past perfect

 • I had disintegrated
 • you had disintegrated
 • he|she|it had disintegrated
 • we had disintegrated
 • you had disintegrated
 • they had disintegrated

Past perfect continuous

 • I had been disintegrating
 • you had been disintegrating
 • he|she|it had been disintegrating
 • we had been disintegrating
 • you had been disintegrating
 • they had been disintegrating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes disintegrate në kohët e ardhshme

Future

 • I will disintegrate
 • you will disintegrate
 • he|she|it will disintegrate
 • we will disintegrate
 • you will disintegrate
 • they will disintegrate

Future continuous

 • I will be disintegrating
 • you will be disintegrating
 • he|she|it will be disintegrating
 • we will be disintegrating
 • you will be disintegrating
 • they will be disintegrating

Future perfect

 • I will have disintegrated
 • you will have disintegrated
 • he|she|it will have disintegrated
 • we will have disintegrated
 • you will have disintegrated
 • they will have disintegrated

Future perfect continuous

 • I will have been disintegrating
 • you will have been disintegrating
 • he|she|it will have been disintegrating
 • we will have been disintegrating
 • you will have been disintegrating
 • they will have been disintegrating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen disintegrate

Present participle

 • disintegrating

Past participle

 • disintegrated

Perfect Participle

 • having disintegrated

Imperative në anglisht, për foljen disintegrate

Imperative

 • disintegrate
 • let's disintegrate
 • disintegrate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cognize conflict disarray disincentivise disinhibit disinter dislodge drop-kick ferret headhunt ply shop-lift