Zgjedhimi i foljes dishevel në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes dishevel në anglisht.

Zgjedhimi e foljes dishevel në kohën e tashme

Present Tense

 • I dishevel
 • you dishevel
 • he|she|it dishevels
 • we dishevel
 • you dishevel
 • they dishevel

Present Continuous

 • I am dishevelling
 • you are dishevelling
 • he|she|it is dishevelling
 • we are dishevelling
 • you are dishevelling
 • they are dishevelling

Present Perfect

 • I have dishevelled
 • you have dishevelled
 • he|she|it has dishevelled
 • we have dishevelled
 • you have dishevelled
 • they have dishevelled

Present Perfect Continuous

 • I have been dishevelling
 • you have been dishevelling
 • he|she|it has been dishevelling
 • we have been dishevelling
 • you have been dishevelling
 • they have been dishevelling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes dishevel në kohët e shkuara

Simple past

 • I dishevelled
 • you dishevelled
 • he|she|it dishevelled
 • we dishevelled
 • you dishevelled
 • they dishevelled

Past continuous

 • I was dishevelling
 • you were dishevelling
 • he|she|it was dishevelling
 • we were dishevelling
 • you were dishevelling
 • they were dishevelling

Past perfect

 • I had dishevelled
 • you had dishevelled
 • he|she|it had dishevelled
 • we had dishevelled
 • you had dishevelled
 • they had dishevelled

Past perfect continuous

 • I had been dishevelling
 • you had been dishevelling
 • he|she|it had been dishevelling
 • we had been dishevelling
 • you had been dishevelling
 • they had been dishevelling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes dishevel në kohët e ardhshme

Future

 • I will dishevel
 • you will dishevel
 • he|she|it will dishevel
 • we will dishevel
 • you will dishevel
 • they will dishevel

Future continuous

 • I will be dishevelling
 • you will be dishevelling
 • he|she|it will be dishevelling
 • we will be dishevelling
 • you will be dishevelling
 • they will be dishevelling

Future perfect

 • I will have dishevelled
 • you will have dishevelled
 • he|she|it will have dishevelled
 • we will have dishevelled
 • you will have dishevelled
 • they will have dishevelled

Future perfect continuous

 • I will have been dishevelling
 • you will have been dishevelling
 • he|she|it will have been dishevelling
 • we will have been dishevelling
 • you will have been dishevelling
 • they will have been dishevelling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen dishevel

Present participle

 • dishevelling

Past participle

 • dishevelled

Perfect Participle

 • having dishevelled

Imperative në anglisht, për foljen dishevel

Imperative

 • dishevel
 • let's dishevel
 • dishevel

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: codify confect disafforest disgorge dishearten dishonour disintegrate drink feint haver plug shit