Zgjedhimi i foljes disambiguate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes disambiguate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes disambiguate në kohën e tashme

Present Tense

 • I disambiguate
 • you disambiguate
 • he|she|it disambiguates
 • we disambiguate
 • you disambiguate
 • they disambiguate

Present Continuous

 • I am disambiguating
 • you are disambiguating
 • he|she|it is disambiguating
 • we are disambiguating
 • you are disambiguating
 • they are disambiguating

Present Perfect

 • I have disambiguated
 • you have disambiguated
 • he|she|it has disambiguated
 • we have disambiguated
 • you have disambiguated
 • they have disambiguated

Present Perfect Continuous

 • I have been disambiguating
 • you have been disambiguating
 • he|she|it has been disambiguating
 • we have been disambiguating
 • you have been disambiguating
 • they have been disambiguating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes disambiguate në kohët e shkuara

Simple past

 • I disambiguated
 • you disambiguated
 • he|she|it disambiguated
 • we disambiguated
 • you disambiguated
 • they disambiguated

Past continuous

 • I was disambiguating
 • you were disambiguating
 • he|she|it was disambiguating
 • we were disambiguating
 • you were disambiguating
 • they were disambiguating

Past perfect

 • I had disambiguated
 • you had disambiguated
 • he|she|it had disambiguated
 • we had disambiguated
 • you had disambiguated
 • they had disambiguated

Past perfect continuous

 • I had been disambiguating
 • you had been disambiguating
 • he|she|it had been disambiguating
 • we had been disambiguating
 • you had been disambiguating
 • they had been disambiguating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes disambiguate në kohët e ardhshme

Future

 • I will disambiguate
 • you will disambiguate
 • he|she|it will disambiguate
 • we will disambiguate
 • you will disambiguate
 • they will disambiguate

Future continuous

 • I will be disambiguating
 • you will be disambiguating
 • he|she|it will be disambiguating
 • we will be disambiguating
 • you will be disambiguating
 • they will be disambiguating

Future perfect

 • I will have disambiguated
 • you will have disambiguated
 • he|she|it will have disambiguated
 • we will have disambiguated
 • you will have disambiguated
 • they will have disambiguated

Future perfect continuous

 • I will have been disambiguating
 • you will have been disambiguating
 • he|she|it will have been disambiguating
 • we will have been disambiguating
 • you will have been disambiguating
 • they will have been disambiguating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen disambiguate

Present participle

 • disambiguating

Past participle

 • disambiguated

Perfect Participle

 • having disambiguated

Imperative në anglisht, për foljen disambiguate

Imperative

 • disambiguate
 • let's disambiguate
 • disambiguate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: clarify commend detract disadvantage disallow disannul disassociate domesticate exuviate guzzle pillar sentinel