Zgjedhimi i foljes disallow në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes disallow në anglisht.

Zgjedhimi e foljes disallow në kohën e tashme

Present Tense

 • I disallow
 • you disallow
 • he|she|it disallows
 • we disallow
 • you disallow
 • they disallow

Present Continuous

 • I am disallowing
 • you are disallowing
 • he|she|it is disallowing
 • we are disallowing
 • you are disallowing
 • they are disallowing

Present Perfect

 • I have disallowed
 • you have disallowed
 • he|she|it has disallowed
 • we have disallowed
 • you have disallowed
 • they have disallowed

Present Perfect Continuous

 • I have been disallowing
 • you have been disallowing
 • he|she|it has been disallowing
 • we have been disallowing
 • you have been disallowing
 • they have been disallowing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes disallow në kohët e shkuara

Simple past

 • I disallowed
 • you disallowed
 • he|she|it disallowed
 • we disallowed
 • you disallowed
 • they disallowed

Past continuous

 • I was disallowing
 • you were disallowing
 • he|she|it was disallowing
 • we were disallowing
 • you were disallowing
 • they were disallowing

Past perfect

 • I had disallowed
 • you had disallowed
 • he|she|it had disallowed
 • we had disallowed
 • you had disallowed
 • they had disallowed

Past perfect continuous

 • I had been disallowing
 • you had been disallowing
 • he|she|it had been disallowing
 • we had been disallowing
 • you had been disallowing
 • they had been disallowing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes disallow në kohët e ardhshme

Future

 • I will disallow
 • you will disallow
 • he|she|it will disallow
 • we will disallow
 • you will disallow
 • they will disallow

Future continuous

 • I will be disallowing
 • you will be disallowing
 • he|she|it will be disallowing
 • we will be disallowing
 • you will be disallowing
 • they will be disallowing

Future perfect

 • I will have disallowed
 • you will have disallowed
 • he|she|it will have disallowed
 • we will have disallowed
 • you will have disallowed
 • they will have disallowed

Future perfect continuous

 • I will have been disallowing
 • you will have been disallowing
 • he|she|it will have been disallowing
 • we will have been disallowing
 • you will have been disallowing
 • they will have been disallowing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen disallow

Present participle

 • disallowing

Past participle

 • disallowed

Perfect Participle

 • having disallowed

Imperative në anglisht, për foljen disallow

Imperative

 • disallow
 • let's disallow
 • disallow

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: clapperclaw commence detoxify disaccustom disagree disambiguate disassemble dome exult guy pillage sentimentalize