Zgjedhimi i foljes dimension në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes dimension në anglisht.

Zgjedhimi e foljes dimension në kohën e tashme

Present Tense

 • I dimension
 • you dimension
 • he|she|it dimensions
 • we dimension
 • you dimension
 • they dimension

Present Continuous

 • I am dimensioning
 • you are dimensioning
 • he|she|it is dimensioning
 • we are dimensioning
 • you are dimensioning
 • they are dimensioning

Present Perfect

 • I have dimensioned
 • you have dimensioned
 • he|she|it has dimensioned
 • we have dimensioned
 • you have dimensioned
 • they have dimensioned

Present Perfect Continuous

 • I have been dimensioning
 • you have been dimensioning
 • he|she|it has been dimensioning
 • we have been dimensioning
 • you have been dimensioning
 • they have been dimensioning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes dimension në kohët e shkuara

Simple past

 • I dimensioned
 • you dimensioned
 • he|she|it dimensioned
 • we dimensioned
 • you dimensioned
 • they dimensioned

Past continuous

 • I was dimensioning
 • you were dimensioning
 • he|she|it was dimensioning
 • we were dimensioning
 • you were dimensioning
 • they were dimensioning

Past perfect

 • I had dimensioned
 • you had dimensioned
 • he|she|it had dimensioned
 • we had dimensioned
 • you had dimensioned
 • they had dimensioned

Past perfect continuous

 • I had been dimensioning
 • you had been dimensioning
 • he|she|it had been dimensioning
 • we had been dimensioning
 • you had been dimensioning
 • they had been dimensioning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes dimension në kohët e ardhshme

Future

 • I will dimension
 • you will dimension
 • he|she|it will dimension
 • we will dimension
 • you will dimension
 • they will dimension

Future continuous

 • I will be dimensioning
 • you will be dimensioning
 • he|she|it will be dimensioning
 • we will be dimensioning
 • you will be dimensioning
 • they will be dimensioning

Future perfect

 • I will have dimensioned
 • you will have dimensioned
 • he|she|it will have dimensioned
 • we will have dimensioned
 • you will have dimensioned
 • they will have dimensioned

Future perfect continuous

 • I will have been dimensioning
 • you will have been dimensioning
 • he|she|it will have been dimensioning
 • we will have been dimensioning
 • you will have been dimensioning
 • they will have been dimensioning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen dimension

Present participle

 • dimensioning

Past participle

 • dimensioned

Perfect Participle

 • having dimensioned

Imperative në anglisht, për foljen dimension

Imperative

 • dimension
 • let's dimension
 • dimension

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: circularize collectivise despite dike dim dimidiate diphthongise divert expurgate guard photostat seel