Zgjedhimi i foljes dicker në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes dicker në anglisht.

Zgjedhimi e foljes dicker në kohën e tashme

Present Tense

 • I dicker
 • you dicker
 • he|she|it dickers
 • we dicker
 • you dicker
 • they dicker

Present Continuous

 • I am dickering
 • you are dickering
 • he|she|it is dickering
 • we are dickering
 • you are dickering
 • they are dickering

Present Perfect

 • I have dickered
 • you have dickered
 • he|she|it has dickered
 • we have dickered
 • you have dickered
 • they have dickered

Present Perfect Continuous

 • I have been dickering
 • you have been dickering
 • he|she|it has been dickering
 • we have been dickering
 • you have been dickering
 • they have been dickering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes dicker në kohët e shkuara

Simple past

 • I dickered
 • you dickered
 • he|she|it dickered
 • we dickered
 • you dickered
 • they dickered

Past continuous

 • I was dickering
 • you were dickering
 • he|she|it was dickering
 • we were dickering
 • you were dickering
 • they were dickering

Past perfect

 • I had dickered
 • you had dickered
 • he|she|it had dickered
 • we had dickered
 • you had dickered
 • they had dickered

Past perfect continuous

 • I had been dickering
 • you had been dickering
 • he|she|it had been dickering
 • we had been dickering
 • you had been dickering
 • they had been dickering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes dicker në kohët e ardhshme

Future

 • I will dicker
 • you will dicker
 • he|she|it will dicker
 • we will dicker
 • you will dicker
 • they will dicker

Future continuous

 • I will be dickering
 • you will be dickering
 • he|she|it will be dickering
 • we will be dickering
 • you will be dickering
 • they will be dickering

Future perfect

 • I will have dickered
 • you will have dickered
 • he|she|it will have dickered
 • we will have dickered
 • you will have dickered
 • they will have dickered

Future perfect continuous

 • I will have been dickering
 • you will have been dickering
 • he|she|it will have been dickering
 • we will have been dickering
 • you will have been dickering
 • they will have been dickering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen dicker

Present participle

 • dickering

Past participle

 • dickered

Perfect Participle

 • having dickered

Imperative në anglisht, për foljen dicker

Imperative

 • dicker
 • let's dicker
 • dicker

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: christianize coextend descant diamond dichotomize dictate dig distaste expect gripe petition seal