Zgjedhimi i foljes depress në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes depress në anglisht.

Zgjedhimi e foljes depress në kohën e tashme

Present Tense

 • I depress
 • you depress
 • he|she|it depresses
 • we depress
 • you depress
 • they depress

Present Continuous

 • I am depressing
 • you are depressing
 • he|she|it is depressing
 • we are depressing
 • you are depressing
 • they are depressing

Present Perfect

 • I have depressed
 • you have depressed
 • he|she|it has depressed
 • we have depressed
 • you have depressed
 • they have depressed

Present Perfect Continuous

 • I have been depressing
 • you have been depressing
 • he|she|it has been depressing
 • we have been depressing
 • you have been depressing
 • they have been depressing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes depress në kohët e shkuara

Simple past

 • I depressed
 • you depressed
 • he|she|it depressed
 • we depressed
 • you depressed
 • they depressed

Past continuous

 • I was depressing
 • you were depressing
 • he|she|it was depressing
 • we were depressing
 • you were depressing
 • they were depressing

Past perfect

 • I had depressed
 • you had depressed
 • he|she|it had depressed
 • we had depressed
 • you had depressed
 • they had depressed

Past perfect continuous

 • I had been depressing
 • you had been depressing
 • he|she|it had been depressing
 • we had been depressing
 • you had been depressing
 • they had been depressing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes depress në kohët e ardhshme

Future

 • I will depress
 • you will depress
 • he|she|it will depress
 • we will depress
 • you will depress
 • they will depress

Future continuous

 • I will be depressing
 • you will be depressing
 • he|she|it will be depressing
 • we will be depressing
 • you will be depressing
 • they will be depressing

Future perfect

 • I will have depressed
 • you will have depressed
 • he|she|it will have depressed
 • we will have depressed
 • you will have depressed
 • they will have depressed

Future perfect continuous

 • I will have been depressing
 • you will have been depressing
 • he|she|it will have been depressing
 • we will have been depressing
 • you will have been depressing
 • they will have been depressing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen depress

Present participle

 • depressing

Past participle

 • depressed

Perfect Participle

 • having depressed

Imperative në anglisht, për foljen depress

Imperative

 • depress
 • let's depress
 • depress

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cellar circumcise delve deport depredate depressurise derail disembody eradiate gird part-exchange saw