Zgjedhimi i foljes deprecate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes deprecate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes deprecate në kohën e tashme

Present Tense

 • I deprecate
 • you deprecate
 • he|she|it deprecates
 • we deprecate
 • you deprecate
 • they deprecate

Present Continuous

 • I am deprecating
 • you are deprecating
 • he|she|it is deprecating
 • we are deprecating
 • you are deprecating
 • they are deprecating

Present Perfect

 • I have deprecated
 • you have deprecated
 • he|she|it has deprecated
 • we have deprecated
 • you have deprecated
 • they have deprecated

Present Perfect Continuous

 • I have been deprecating
 • you have been deprecating
 • he|she|it has been deprecating
 • we have been deprecating
 • you have been deprecating
 • they have been deprecating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes deprecate në kohët e shkuara

Simple past

 • I deprecated
 • you deprecated
 • he|she|it deprecated
 • we deprecated
 • you deprecated
 • they deprecated

Past continuous

 • I was deprecating
 • you were deprecating
 • he|she|it was deprecating
 • we were deprecating
 • you were deprecating
 • they were deprecating

Past perfect

 • I had deprecated
 • you had deprecated
 • he|she|it had deprecated
 • we had deprecated
 • you had deprecated
 • they had deprecated

Past perfect continuous

 • I had been deprecating
 • you had been deprecating
 • he|she|it had been deprecating
 • we had been deprecating
 • you had been deprecating
 • they had been deprecating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes deprecate në kohët e ardhshme

Future

 • I will deprecate
 • you will deprecate
 • he|she|it will deprecate
 • we will deprecate
 • you will deprecate
 • they will deprecate

Future continuous

 • I will be deprecating
 • you will be deprecating
 • he|she|it will be deprecating
 • we will be deprecating
 • you will be deprecating
 • they will be deprecating

Future perfect

 • I will have deprecated
 • you will have deprecated
 • he|she|it will have deprecated
 • we will have deprecated
 • you will have deprecated
 • they will have deprecated

Future perfect continuous

 • I will have been deprecating
 • you will have been deprecating
 • he|she|it will have been deprecating
 • we will have been deprecating
 • you will have been deprecating
 • they will have been deprecating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen deprecate

Present participle

 • deprecating

Past participle

 • deprecated

Perfect Participle

 • having deprecated

Imperative në anglisht, për foljen deprecate

Imperative

 • deprecate
 • let's deprecate
 • deprecate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cede circularize delouse depolymerize deprave depreciate deputize disdain equipoise gimlet parry savor