Zgjedhimi i foljes deject në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes deject në anglisht.

Zgjedhimi e foljes deject në kohën e tashme

Present Tense

 • I deject
 • you deject
 • he|she|it dejects
 • we deject
 • you deject
 • they deject

Present Continuous

 • I am dejecting
 • you are dejecting
 • he|she|it is dejecting
 • we are dejecting
 • you are dejecting
 • they are dejecting

Present Perfect

 • I have dejected
 • you have dejected
 • he|she|it has dejected
 • we have dejected
 • you have dejected
 • they have dejected

Present Perfect Continuous

 • I have been dejecting
 • you have been dejecting
 • he|she|it has been dejecting
 • we have been dejecting
 • you have been dejecting
 • they have been dejecting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes deject në kohët e shkuara

Simple past

 • I dejected
 • you dejected
 • he|she|it dejected
 • we dejected
 • you dejected
 • they dejected

Past continuous

 • I was dejecting
 • you were dejecting
 • he|she|it was dejecting
 • we were dejecting
 • you were dejecting
 • they were dejecting

Past perfect

 • I had dejected
 • you had dejected
 • he|she|it had dejected
 • we had dejected
 • you had dejected
 • they had dejected

Past perfect continuous

 • I had been dejecting
 • you had been dejecting
 • he|she|it had been dejecting
 • we had been dejecting
 • you had been dejecting
 • they had been dejecting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes deject në kohët e ardhshme

Future

 • I will deject
 • you will deject
 • he|she|it will deject
 • we will deject
 • you will deject
 • they will deject

Future continuous

 • I will be dejecting
 • you will be dejecting
 • he|she|it will be dejecting
 • we will be dejecting
 • you will be dejecting
 • they will be dejecting

Future perfect

 • I will have dejected
 • you will have dejected
 • he|she|it will have dejected
 • we will have dejected
 • you will have dejected
 • they will have dejected

Future perfect continuous

 • I will have been dejecting
 • you will have been dejecting
 • he|she|it will have been dejecting
 • we will have been dejecting
 • you will have been dejecting
 • they will have been dejecting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen deject

Present participle

 • dejecting

Past participle

 • dejected

Perfect Participle

 • having dejected

Imperative në anglisht, për foljen deject

Imperative

 • deject
 • let's deject
 • deject

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: canoodle channel-hop decolour dehumidify deign delaminate delimitate dictate endeavour fuze overstuff roster