Zgjedhimi i foljes decarbonise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes decarbonise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes decarbonise në kohën e tashme

Present Tense

 • I decarbonise
 • you decarbonise
 • he|she|it decarbonises
 • we decarbonise
 • you decarbonise
 • they decarbonise

Present Continuous

 • I am decarbonising
 • you are decarbonising
 • he|she|it is decarbonising
 • we are decarbonising
 • you are decarbonising
 • they are decarbonising

Present Perfect

 • I have decarbonised
 • you have decarbonised
 • he|she|it has decarbonised
 • we have decarbonised
 • you have decarbonised
 • they have decarbonised

Present Perfect Continuous

 • I have been decarbonising
 • you have been decarbonising
 • he|she|it has been decarbonising
 • we have been decarbonising
 • you have been decarbonising
 • they have been decarbonising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes decarbonise në kohët e shkuara

Simple past

 • I decarbonised
 • you decarbonised
 • he|she|it decarbonised
 • we decarbonised
 • you decarbonised
 • they decarbonised

Past continuous

 • I was decarbonising
 • you were decarbonising
 • he|she|it was decarbonising
 • we were decarbonising
 • you were decarbonising
 • they were decarbonising

Past perfect

 • I had decarbonised
 • you had decarbonised
 • he|she|it had decarbonised
 • we had decarbonised
 • you had decarbonised
 • they had decarbonised

Past perfect continuous

 • I had been decarbonising
 • you had been decarbonising
 • he|she|it had been decarbonising
 • we had been decarbonising
 • you had been decarbonising
 • they had been decarbonising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes decarbonise në kohët e ardhshme

Future

 • I will decarbonise
 • you will decarbonise
 • he|she|it will decarbonise
 • we will decarbonise
 • you will decarbonise
 • they will decarbonise

Future continuous

 • I will be decarbonising
 • you will be decarbonising
 • he|she|it will be decarbonising
 • we will be decarbonising
 • you will be decarbonising
 • they will be decarbonising

Future perfect

 • I will have decarbonised
 • you will have decarbonised
 • he|she|it will have decarbonised
 • we will have decarbonised
 • you will have decarbonised
 • they will have decarbonised

Future perfect continuous

 • I will have been decarbonising
 • you will have been decarbonising
 • he|she|it will have been decarbonising
 • we will have been decarbonising
 • you will have been decarbonising
 • they will have been decarbonising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen decarbonise

Present participle

 • decarbonising

Past participle

 • decarbonised

Perfect Participle

 • having decarbonised

Imperative në anglisht, për foljen decarbonise

Imperative

 • decarbonise
 • let's decarbonise
 • decarbonise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: buffer captivate curl decaffeinate decarbonate decarbonize decern deprave egest formalise outspread reunite