Zgjedhimi i foljes deal në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes deal në anglisht.

Zgjedhimi e foljes deal në kohën e tashme

Present Tense

 • I deal
 • you deal
 • he|she|it deals
 • we deal
 • you deal
 • they deal

Present Continuous

 • I am dealing
 • you are dealing
 • he|she|it is dealing
 • we are dealing
 • you are dealing
 • they are dealing

Present Perfect

 • I have dealt
 • you have dealt
 • he|she|it has dealt
 • we have dealt
 • you have dealt
 • they have dealt

Present Perfect Continuous

 • I have been dealing
 • you have been dealing
 • he|she|it has been dealing
 • we have been dealing
 • you have been dealing
 • they have been dealing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes deal në kohët e shkuara

Simple past

 • I dealt
 • you dealt
 • he|she|it dealt
 • we dealt
 • you dealt
 • they dealt

Past continuous

 • I was dealing
 • you were dealing
 • he|she|it was dealing
 • we were dealing
 • you were dealing
 • they were dealing

Past perfect

 • I had dealt
 • you had dealt
 • he|she|it had dealt
 • we had dealt
 • you had dealt
 • they had dealt

Past perfect continuous

 • I had been dealing
 • you had been dealing
 • he|she|it had been dealing
 • we had been dealing
 • you had been dealing
 • they had been dealing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes deal në kohët e ardhshme

Future

 • I will deal
 • you will deal
 • he|she|it will deal
 • we will deal
 • you will deal
 • they will deal

Future continuous

 • I will be dealing
 • you will be dealing
 • he|she|it will be dealing
 • we will be dealing
 • you will be dealing
 • they will be dealing

Future perfect

 • I will have dealt
 • you will have dealt
 • he|she|it will have dealt
 • we will have dealt
 • you will have dealt
 • they will have dealt

Future perfect continuous

 • I will have been dealing
 • you will have been dealing
 • he|she|it will have been dealing
 • we will have been dealing
 • you will have been dealing
 • they will have been dealing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen deal

Present participle

 • dealing

Past participle

 • dealt

Perfect Participle

 • having dealt

Imperative në anglisht, për foljen deal

Imperative

 • deal
 • let's deal
 • deal

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: brownbag canopy cuckold de-ice deafen debag debrief departmentalize ebonize foresee outnumber retire