Zgjedhimi i foljes dawdle në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes dawdle në anglisht.

Zgjedhimi e foljes dawdle në kohën e tashme

Present Tense

 • I dawdle
 • you dawdle
 • he|she|it dawdles
 • we dawdle
 • you dawdle
 • they dawdle

Present Continuous

 • I am dawdling
 • you are dawdling
 • he|she|it is dawdling
 • we are dawdling
 • you are dawdling
 • they are dawdling

Present Perfect

 • I have dawdled
 • you have dawdled
 • he|she|it has dawdled
 • we have dawdled
 • you have dawdled
 • they have dawdled

Present Perfect Continuous

 • I have been dawdling
 • you have been dawdling
 • he|she|it has been dawdling
 • we have been dawdling
 • you have been dawdling
 • they have been dawdling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes dawdle në kohët e shkuara

Simple past

 • I dawdled
 • you dawdled
 • he|she|it dawdled
 • we dawdled
 • you dawdled
 • they dawdled

Past continuous

 • I was dawdling
 • you were dawdling
 • he|she|it was dawdling
 • we were dawdling
 • you were dawdling
 • they were dawdling

Past perfect

 • I had dawdled
 • you had dawdled
 • he|she|it had dawdled
 • we had dawdled
 • you had dawdled
 • they had dawdled

Past perfect continuous

 • I had been dawdling
 • you had been dawdling
 • he|she|it had been dawdling
 • we had been dawdling
 • you had been dawdling
 • they had been dawdling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes dawdle në kohët e ardhshme

Future

 • I will dawdle
 • you will dawdle
 • he|she|it will dawdle
 • we will dawdle
 • you will dawdle
 • they will dawdle

Future continuous

 • I will be dawdling
 • you will be dawdling
 • he|she|it will be dawdling
 • we will be dawdling
 • you will be dawdling
 • they will be dawdling

Future perfect

 • I will have dawdled
 • you will have dawdled
 • he|she|it will have dawdled
 • we will have dawdled
 • you will have dawdled
 • they will have dawdled

Future perfect continuous

 • I will have been dawdling
 • you will have been dawdling
 • he|she|it will have been dawdling
 • we will have been dawdling
 • you will have been dawdling
 • they will have been dawdling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen dawdle

Present participle

 • dawdling

Past participle

 • dawdled

Perfect Participle

 • having dawdled

Imperative në anglisht, për foljen dawdle

Imperative

 • dawdle
 • let's dawdle
 • dawdle

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: brocade cancel crumb darn daunt dawn deaden denominate dyke forebode outgo resurge