Zgjedhimi i foljes darn në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes darn në anglisht.

Zgjedhimi e foljes darn në kohën e tashme

Present Tense

 • I darn
 • you darn
 • he|she|it darns
 • we darn
 • you darn
 • they darn

Present Continuous

 • I am darning
 • you are darning
 • he|she|it is darning
 • we are darning
 • you are darning
 • they are darning

Present Perfect

 • I have darned
 • you have darned
 • he|she|it has darned
 • we have darned
 • you have darned
 • they have darned

Present Perfect Continuous

 • I have been darning
 • you have been darning
 • he|she|it has been darning
 • we have been darning
 • you have been darning
 • they have been darning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes darn në kohët e shkuara

Simple past

 • I darned
 • you darned
 • he|she|it darned
 • we darned
 • you darned
 • they darned

Past continuous

 • I was darning
 • you were darning
 • he|she|it was darning
 • we were darning
 • you were darning
 • they were darning

Past perfect

 • I had darned
 • you had darned
 • he|she|it had darned
 • we had darned
 • you had darned
 • they had darned

Past perfect continuous

 • I had been darning
 • you had been darning
 • he|she|it had been darning
 • we had been darning
 • you had been darning
 • they had been darning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes darn në kohët e ardhshme

Future

 • I will darn
 • you will darn
 • he|she|it will darn
 • we will darn
 • you will darn
 • they will darn

Future continuous

 • I will be darning
 • you will be darning
 • he|she|it will be darning
 • we will be darning
 • you will be darning
 • they will be darning

Future perfect

 • I will have darned
 • you will have darned
 • he|she|it will have darned
 • we will have darned
 • you will have darned
 • they will have darned

Future perfect continuous

 • I will have been darning
 • you will have been darning
 • he|she|it will have been darning
 • we will have been darning
 • you will have been darning
 • they will have been darning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen darn

Present participle

 • darning

Past participle

 • darned

Perfect Participle

 • having darned

Imperative në anglisht, për foljen darn

Imperative

 • darn
 • let's darn
 • darn

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bring camouflage crouch dangle darkle dart daydream denaturalize dupe forbid outfit restring