Zgjedhimi i foljes dangle në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes dangle në anglisht.

Zgjedhimi e foljes dangle në kohën e tashme

Present Tense

 • I dangle
 • you dangle
 • he|she|it dangles
 • we dangle
 • you dangle
 • they dangle

Present Continuous

 • I am dangling
 • you are dangling
 • he|she|it is dangling
 • we are dangling
 • you are dangling
 • they are dangling

Present Perfect

 • I have dangled
 • you have dangled
 • he|she|it has dangled
 • we have dangled
 • you have dangled
 • they have dangled

Present Perfect Continuous

 • I have been dangling
 • you have been dangling
 • he|she|it has been dangling
 • we have been dangling
 • you have been dangling
 • they have been dangling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes dangle në kohët e shkuara

Simple past

 • I dangled
 • you dangled
 • he|she|it dangled
 • we dangled
 • you dangled
 • they dangled

Past continuous

 • I was dangling
 • you were dangling
 • he|she|it was dangling
 • we were dangling
 • you were dangling
 • they were dangling

Past perfect

 • I had dangled
 • you had dangled
 • he|she|it had dangled
 • we had dangled
 • you had dangled
 • they had dangled

Past perfect continuous

 • I had been dangling
 • you had been dangling
 • he|she|it had been dangling
 • we had been dangling
 • you had been dangling
 • they had been dangling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes dangle në kohët e ardhshme

Future

 • I will dangle
 • you will dangle
 • he|she|it will dangle
 • we will dangle
 • you will dangle
 • they will dangle

Future continuous

 • I will be dangling
 • you will be dangling
 • he|she|it will be dangling
 • we will be dangling
 • you will be dangling
 • they will be dangling

Future perfect

 • I will have dangled
 • you will have dangled
 • he|she|it will have dangled
 • we will have dangled
 • you will have dangled
 • they will have dangled

Future perfect continuous

 • I will have been dangling
 • you will have been dangling
 • he|she|it will have been dangling
 • we will have been dangling
 • you will have been dangling
 • they will have been dangling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen dangle

Present participle

 • dangling

Past participle

 • dangled

Perfect Participle

 • having dangled

Imperative në anglisht, për foljen dangle

Imperative

 • dangle
 • let's dangle
 • dangle

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bridge callous crosspollinate damnify dandle dap date demulsify dummy foot-slog outcross rest