Zgjedhimi i foljes curl në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes curl në anglisht.

Zgjedhimi e foljes curl në kohën e tashme

Present Tense

 • I curl
 • you curl
 • he|she|it curls
 • we curl
 • you curl
 • they curl

Present Continuous

 • I am curling
 • you are curling
 • he|she|it is curling
 • we are curling
 • you are curling
 • they are curling

Present Perfect

 • I have curled
 • you have curled
 • he|she|it has curled
 • we have curled
 • you have curled
 • they have curled

Present Perfect Continuous

 • I have been curling
 • you have been curling
 • he|she|it has been curling
 • we have been curling
 • you have been curling
 • they have been curling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes curl në kohët e shkuara

Simple past

 • I curled
 • you curled
 • he|she|it curled
 • we curled
 • you curled
 • they curled

Past continuous

 • I was curling
 • you were curling
 • he|she|it was curling
 • we were curling
 • you were curling
 • they were curling

Past perfect

 • I had curled
 • you had curled
 • he|she|it had curled
 • we had curled
 • you had curled
 • they had curled

Past perfect continuous

 • I had been curling
 • you had been curling
 • he|she|it had been curling
 • we had been curling
 • you had been curling
 • they had been curling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes curl në kohët e ardhshme

Future

 • I will curl
 • you will curl
 • he|she|it will curl
 • we will curl
 • you will curl
 • they will curl

Future continuous

 • I will be curling
 • you will be curling
 • he|she|it will be curling
 • we will be curling
 • you will be curling
 • they will be curling

Future perfect

 • I will have curled
 • you will have curled
 • he|she|it will have curled
 • we will have curled
 • you will have curled
 • they will have curled

Future perfect continuous

 • I will have been curling
 • you will have been curling
 • he|she|it will have been curling
 • we will have been curling
 • you will have been curling
 • they will have been curling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen curl

Present participle

 • curling

Past participle

 • curled

Perfect Participle

 • having curled

Imperative në anglisht, për foljen curl

Imperative

 • curl
 • let's curl
 • curl

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: brain bushwhack crimple curarize curette curry customise delocalize drift flurry oppose rerun