Zgjedhimi i foljes contract në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes contract në anglisht.

Zgjedhimi e foljes contract në kohën e tashme

Present Tense

 • I contract
 • you contract
 • he|she|it contracts
 • we contract
 • you contract
 • they contract

Present Continuous

 • I am contracting
 • you are contracting
 • he|she|it is contracting
 • we are contracting
 • you are contracting
 • they are contracting

Present Perfect

 • I have contracted
 • you have contracted
 • he|she|it has contracted
 • we have contracted
 • you have contracted
 • they have contracted

Present Perfect Continuous

 • I have been contracting
 • you have been contracting
 • he|she|it has been contracting
 • we have been contracting
 • you have been contracting
 • they have been contracting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes contract në kohët e shkuara

Simple past

 • I contracted
 • you contracted
 • he|she|it contracted
 • we contracted
 • you contracted
 • they contracted

Past continuous

 • I was contracting
 • you were contracting
 • he|she|it was contracting
 • we were contracting
 • you were contracting
 • they were contracting

Past perfect

 • I had contracted
 • you had contracted
 • he|she|it had contracted
 • we had contracted
 • you had contracted
 • they had contracted

Past perfect continuous

 • I had been contracting
 • you had been contracting
 • he|she|it had been contracting
 • we had been contracting
 • you had been contracting
 • they had been contracting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes contract në kohët e ardhshme

Future

 • I will contract
 • you will contract
 • he|she|it will contract
 • we will contract
 • you will contract
 • they will contract

Future continuous

 • I will be contracting
 • you will be contracting
 • he|she|it will be contracting
 • we will be contracting
 • you will be contracting
 • they will be contracting

Future perfect

 • I will have contracted
 • you will have contracted
 • he|she|it will have contracted
 • we will have contracted
 • you will have contracted
 • they will have contracted

Future perfect continuous

 • I will have been contracting
 • you will have been contracting
 • he|she|it will have been contracting
 • we will have been contracting
 • you will have been contracting
 • they will have been contracting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen contract

Present participle

 • contracting

Past participle

 • contracted

Perfect Participle

 • having contracted

Imperative në anglisht, për foljen contract

Imperative

 • contract
 • let's contract
 • contract

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: belch blindfold concuss contend contour contradict contuse crumb discover extrapolate mollify recount