Zgjedhimi i foljes condole në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes condole në anglisht.

Zgjedhimi e foljes condole në kohën e tashme

Present Tense

 • I condole
 • you condole
 • he|she|it condoles
 • we condole
 • you condole
 • they condole

Present Continuous

 • I am condoling
 • you are condoling
 • he|she|it is condoling
 • we are condoling
 • you are condoling
 • they are condoling

Present Perfect

 • I have condoled
 • you have condoled
 • he|she|it has condoled
 • we have condoled
 • you have condoled
 • they have condoled

Present Perfect Continuous

 • I have been condoling
 • you have been condoling
 • he|she|it has been condoling
 • we have been condoling
 • you have been condoling
 • they have been condoling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes condole në kohët e shkuara

Simple past

 • I condoled
 • you condoled
 • he|she|it condoled
 • we condoled
 • you condoled
 • they condoled

Past continuous

 • I was condoling
 • you were condoling
 • he|she|it was condoling
 • we were condoling
 • you were condoling
 • they were condoling

Past perfect

 • I had condoled
 • you had condoled
 • he|she|it had condoled
 • we had condoled
 • you had condoled
 • they had condoled

Past perfect continuous

 • I had been condoling
 • you had been condoling
 • he|she|it had been condoling
 • we had been condoling
 • you had been condoling
 • they had been condoling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes condole në kohët e ardhshme

Future

 • I will condole
 • you will condole
 • he|she|it will condole
 • we will condole
 • you will condole
 • they will condole

Future continuous

 • I will be condoling
 • you will be condoling
 • he|she|it will be condoling
 • we will be condoling
 • you will be condoling
 • they will be condoling

Future perfect

 • I will have condoled
 • you will have condoled
 • he|she|it will have condoled
 • we will have condoled
 • you will have condoled
 • they will have condoled

Future perfect continuous

 • I will have been condoling
 • you will have been condoling
 • he|she|it will have been condoling
 • we will have been condoling
 • you will have been condoling
 • they will have been condoling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen condole

Present participle

 • condoling

Past participle

 • condoled

Perfect Participle

 • having condoled

Imperative në anglisht, për foljen condole

Imperative

 • condole
 • let's condole
 • condole

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: barrack better combat concretize condition condone confess crash-land digress excerpt misdeal ready