Zgjedhimi i foljes comp në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes comp në anglisht.

Zgjedhimi e foljes comp në kohën e tashme

Present Tense

 • I comp
 • you comp
 • he|she|it comps
 • we comp
 • you comp
 • they comp

Present Continuous

 • I am comping
 • you are comping
 • he|she|it is comping
 • we are comping
 • you are comping
 • they are comping

Present Perfect

 • I have comped
 • you have comped
 • he|she|it has comped
 • we have comped
 • you have comped
 • they have comped

Present Perfect Continuous

 • I have been comping
 • you have been comping
 • he|she|it has been comping
 • we have been comping
 • you have been comping
 • they have been comping

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes comp në kohët e shkuara

Simple past

 • I comped
 • you comped
 • he|she|it comped
 • we comped
 • you comped
 • they comped

Past continuous

 • I was comping
 • you were comping
 • he|she|it was comping
 • we were comping
 • you were comping
 • they were comping

Past perfect

 • I had comped
 • you had comped
 • he|she|it had comped
 • we had comped
 • you had comped
 • they had comped

Past perfect continuous

 • I had been comping
 • you had been comping
 • he|she|it had been comping
 • we had been comping
 • you had been comping
 • they had been comping

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes comp në kohët e ardhshme

Future

 • I will comp
 • you will comp
 • he|she|it will comp
 • we will comp
 • you will comp
 • they will comp

Future continuous

 • I will be comping
 • you will be comping
 • he|she|it will be comping
 • we will be comping
 • you will be comping
 • they will be comping

Future perfect

 • I will have comped
 • you will have comped
 • he|she|it will have comped
 • we will have comped
 • you will have comped
 • they will have comped

Future perfect continuous

 • I will have been comping
 • you will have been comping
 • he|she|it will have been comping
 • we will have been comping
 • you will have been comping
 • they will have been comping

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen comp

Present participle

 • comping

Past participle

 • comped

Perfect Participle

 • having comped

Imperative në anglisht, për foljen comp

Imperative

 • comp
 • let's comp
 • comp

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: backheel belch coax commove commute comp`ere compass cotter determine espalier mew ratchet