Zgjedhimi i foljes colonise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes colonise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes colonise në kohën e tashme

Present Tense

 • I colonise
 • you colonise
 • he|she|it colonises
 • we colonise
 • you colonise
 • they colonise

Present Continuous

 • I am colonising
 • you are colonising
 • he|she|it is colonising
 • we are colonising
 • you are colonising
 • they are colonising

Present Perfect

 • I have colonised
 • you have colonised
 • he|she|it has colonised
 • we have colonised
 • you have colonised
 • they have colonised

Present Perfect Continuous

 • I have been colonising
 • you have been colonising
 • he|she|it has been colonising
 • we have been colonising
 • you have been colonising
 • they have been colonising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes colonise në kohët e shkuara

Simple past

 • I colonised
 • you colonised
 • he|she|it colonised
 • we colonised
 • you colonised
 • they colonised

Past continuous

 • I was colonising
 • you were colonising
 • he|she|it was colonising
 • we were colonising
 • you were colonising
 • they were colonising

Past perfect

 • I had colonised
 • you had colonised
 • he|she|it had colonised
 • we had colonised
 • you had colonised
 • they had colonised

Past perfect continuous

 • I had been colonising
 • you had been colonising
 • he|she|it had been colonising
 • we had been colonising
 • you had been colonising
 • they had been colonising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes colonise në kohët e ardhshme

Future

 • I will colonise
 • you will colonise
 • he|she|it will colonise
 • we will colonise
 • you will colonise
 • they will colonise

Future continuous

 • I will be colonising
 • you will be colonising
 • he|she|it will be colonising
 • we will be colonising
 • you will be colonising
 • they will be colonising

Future perfect

 • I will have colonised
 • you will have colonised
 • he|she|it will have colonised
 • we will have colonised
 • you will have colonised
 • they will have colonised

Future perfect continuous

 • I will have been colonising
 • you will have been colonising
 • he|she|it will have been colonising
 • we will have been colonising
 • you will have been colonising
 • they will have been colonising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen colonise

Present participle

 • colonising

Past participle

 • colonised

Perfect Participle

 • having colonised

Imperative në anglisht, për foljen colonise

Imperative

 • colonise
 • let's colonise
 • colonise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: automate bed clone collide colly colonize combust copulate desensitize envision memorialize rag