Zgjedhimi i foljes chivy në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes chivy në anglisht.

Zgjedhimi e foljes chivy në kohën e tashme

Present Tense

 • I chivy
 • you chivy
 • he|she|it chivies
 • we chivy
 • you chivy
 • they chivy

Present Continuous

 • I am chivying
 • you are chivying
 • he|she|it is chivying
 • we are chivying
 • you are chivying
 • they are chivying

Present Perfect

 • I have chivied
 • you have chivied
 • he|she|it has chivied
 • we have chivied
 • you have chivied
 • they have chivied

Present Perfect Continuous

 • I have been chivying
 • you have been chivying
 • he|she|it has been chivying
 • we have been chivying
 • you have been chivying
 • they have been chivying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes chivy në kohët e shkuara

Simple past

 • I chivied
 • you chivied
 • he|she|it chivied
 • we chivied
 • you chivied
 • they chivied

Past continuous

 • I was chivying
 • you were chivying
 • he|she|it was chivying
 • we were chivying
 • you were chivying
 • they were chivying

Past perfect

 • I had chivied
 • you had chivied
 • he|she|it had chivied
 • we had chivied
 • you had chivied
 • they had chivied

Past perfect continuous

 • I had been chivying
 • you had been chivying
 • he|she|it had been chivying
 • we had been chivying
 • you had been chivying
 • they had been chivying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes chivy në kohët e ardhshme

Future

 • I will chivy
 • you will chivy
 • he|she|it will chivy
 • we will chivy
 • you will chivy
 • they will chivy

Future continuous

 • I will be chivying
 • you will be chivying
 • he|she|it will be chivying
 • we will be chivying
 • you will be chivying
 • they will be chivying

Future perfect

 • I will have chivied
 • you will have chivied
 • he|she|it will have chivied
 • we will have chivied
 • you will have chivied
 • they will have chivied

Future perfect continuous

 • I will have been chivying
 • you will have been chivying
 • he|she|it will have been chivying
 • we will have been chivying
 • you will have been chivying
 • they will have been chivying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen chivy

Present participle

 • chivying

Past participle

 • chivied

Perfect Participle

 • having chivied

Imperative në anglisht, për foljen chivy

Imperative

 • chivy
 • let's chivy
 • chivy

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: americanise assign certify chirp chivvy chlorinate chortle communalize defalcate electioneer lixiviate produce