Zgjedhimi i foljes chivvy në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes chivvy në anglisht.

Zgjedhimi e foljes chivvy në kohën e tashme

Present Tense

 • I chivvy
 • you chivvy
 • he|she|it chivvies
 • we chivvy
 • you chivvy
 • they chivvy

Present Continuous

 • I am chivvying
 • you are chivvying
 • he|she|it is chivvying
 • we are chivvying
 • you are chivvying
 • they are chivvying

Present Perfect

 • I have chivvied
 • you have chivvied
 • he|she|it has chivvied
 • we have chivvied
 • you have chivvied
 • they have chivvied

Present Perfect Continuous

 • I have been chivvying
 • you have been chivvying
 • he|she|it has been chivvying
 • we have been chivvying
 • you have been chivvying
 • they have been chivvying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes chivvy në kohët e shkuara

Simple past

 • I chivvied
 • you chivvied
 • he|she|it chivvied
 • we chivvied
 • you chivvied
 • they chivvied

Past continuous

 • I was chivvying
 • you were chivvying
 • he|she|it was chivvying
 • we were chivvying
 • you were chivvying
 • they were chivvying

Past perfect

 • I had chivvied
 • you had chivvied
 • he|she|it had chivvied
 • we had chivvied
 • you had chivvied
 • they had chivvied

Past perfect continuous

 • I had been chivvying
 • you had been chivvying
 • he|she|it had been chivvying
 • we had been chivvying
 • you had been chivvying
 • they had been chivvying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes chivvy në kohët e ardhshme

Future

 • I will chivvy
 • you will chivvy
 • he|she|it will chivvy
 • we will chivvy
 • you will chivvy
 • they will chivvy

Future continuous

 • I will be chivvying
 • you will be chivvying
 • he|she|it will be chivvying
 • we will be chivvying
 • you will be chivvying
 • they will be chivvying

Future perfect

 • I will have chivvied
 • you will have chivvied
 • he|she|it will have chivvied
 • we will have chivvied
 • you will have chivvied
 • they will have chivvied

Future perfect continuous

 • I will have been chivvying
 • you will have been chivvying
 • he|she|it will have been chivvying
 • we will have been chivvying
 • you will have been chivvying
 • they will have been chivvying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen chivvy

Present participle

 • chivvying

Past participle

 • chivvied

Perfect Participle

 • having chivvied

Imperative në anglisht, për foljen chivvy

Imperative

 • chivvy
 • let's chivvy
 • chivvy

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: amerce assibilate certificate chirm chitter chivy choreograph commove deface elect livestream prod