Zgjedhimi i foljes chill në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes chill në anglisht.

Zgjedhimi e foljes chill në kohën e tashme

Present Tense

 • I chill
 • you chill
 • he|she|it chills
 • we chill
 • you chill
 • they chill

Present Continuous

 • I am chilling
 • you are chilling
 • he|she|it is chilling
 • we are chilling
 • you are chilling
 • they are chilling

Present Perfect

 • I have chilled
 • you have chilled
 • he|she|it has chilled
 • we have chilled
 • you have chilled
 • they have chilled

Present Perfect Continuous

 • I have been chilling
 • you have been chilling
 • he|she|it has been chilling
 • we have been chilling
 • you have been chilling
 • they have been chilling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes chill në kohët e shkuara

Simple past

 • I chilled
 • you chilled
 • he|she|it chilled
 • we chilled
 • you chilled
 • they chilled

Past continuous

 • I was chilling
 • you were chilling
 • he|she|it was chilling
 • we were chilling
 • you were chilling
 • they were chilling

Past perfect

 • I had chilled
 • you had chilled
 • he|she|it had chilled
 • we had chilled
 • you had chilled
 • they had chilled

Past perfect continuous

 • I had been chilling
 • you had been chilling
 • he|she|it had been chilling
 • we had been chilling
 • you had been chilling
 • they had been chilling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes chill në kohët e ardhshme

Future

 • I will chill
 • you will chill
 • he|she|it will chill
 • we will chill
 • you will chill
 • they will chill

Future continuous

 • I will be chilling
 • you will be chilling
 • he|she|it will be chilling
 • we will be chilling
 • you will be chilling
 • they will be chilling

Future perfect

 • I will have chilled
 • you will have chilled
 • he|she|it will have chilled
 • we will have chilled
 • you will have chilled
 • they will have chilled

Future perfect continuous

 • I will have been chilling
 • you will have been chilling
 • he|she|it will have been chilling
 • we will have been chilling
 • you will have been chilling
 • they will have been chilling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen chill

Present participle

 • chilling

Past participle

 • chilled

Perfect Participle

 • having chilled

Imperative në anglisht, për foljen chill

Imperative

 • chill
 • let's chill
 • chill

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: alphatest asperse ceil cherry-pick chide chillax chirrup commeasure deduce egest liquidate privatise