Zgjedhimi i foljes catheterize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes catheterize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes catheterize në kohën e tashme

Present Tense

 • I catheterize
 • you catheterize
 • he|she|it catheterizes
 • we catheterize
 • you catheterize
 • they catheterize

Present Continuous

 • I am catheterizing
 • you are catheterizing
 • he|she|it is catheterizing
 • we are catheterizing
 • you are catheterizing
 • they are catheterizing

Present Perfect

 • I have catheterized
 • you have catheterized
 • he|she|it has catheterized
 • we have catheterized
 • you have catheterized
 • they have catheterized

Present Perfect Continuous

 • I have been catheterizing
 • you have been catheterizing
 • he|she|it has been catheterizing
 • we have been catheterizing
 • you have been catheterizing
 • they have been catheterizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes catheterize në kohët e shkuara

Simple past

 • I catheterized
 • you catheterized
 • he|she|it catheterized
 • we catheterized
 • you catheterized
 • they catheterized

Past continuous

 • I was catheterizing
 • you were catheterizing
 • he|she|it was catheterizing
 • we were catheterizing
 • you were catheterizing
 • they were catheterizing

Past perfect

 • I had catheterized
 • you had catheterized
 • he|she|it had catheterized
 • we had catheterized
 • you had catheterized
 • they had catheterized

Past perfect continuous

 • I had been catheterizing
 • you had been catheterizing
 • he|she|it had been catheterizing
 • we had been catheterizing
 • you had been catheterizing
 • they had been catheterizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes catheterize në kohët e ardhshme

Future

 • I will catheterize
 • you will catheterize
 • he|she|it will catheterize
 • we will catheterize
 • you will catheterize
 • they will catheterize

Future continuous

 • I will be catheterizing
 • you will be catheterizing
 • he|she|it will be catheterizing
 • we will be catheterizing
 • you will be catheterizing
 • they will be catheterizing

Future perfect

 • I will have catheterized
 • you will have catheterized
 • he|she|it will have catheterized
 • we will have catheterized
 • you will have catheterized
 • they will have catheterized

Future perfect continuous

 • I will have been catheterizing
 • you will have been catheterizing
 • he|she|it will have been catheterizing
 • we will have been catheterizing
 • you will have been catheterizing
 • they will have been catheterizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen catheterize

Present participle

 • catheterizing

Past participle

 • catheterized

Perfect Participle

 • having catheterized

Imperative në anglisht, për foljen catheterize

Imperative

 • catheterize
 • let's catheterize
 • catheterize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: adjudicate anesthetise canonize catechize catfish catholicize cavern cloister dangle draghunt lase pre-record