Zgjedhimi i foljes catch në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes catch në anglisht.

Zgjedhimi e foljes catch në kohën e tashme

Present Tense

 • I catch
 • you catch
 • he|she|it catches
 • we catch
 • you catch
 • they catch

Present Continuous

 • I am catching
 • you are catching
 • he|she|it is catching
 • we are catching
 • you are catching
 • they are catching

Present Perfect

 • I have caught
 • you have caught
 • he|she|it has caught
 • we have caught
 • you have caught
 • they have caught

Present Perfect Continuous

 • I have been catching
 • you have been catching
 • he|she|it has been catching
 • we have been catching
 • you have been catching
 • they have been catching

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes catch në kohët e shkuara

Simple past

 • I caught
 • you caught
 • he|she|it caught
 • we caught
 • you caught
 • they caught

Past continuous

 • I was catching
 • you were catching
 • he|she|it was catching
 • we were catching
 • you were catching
 • they were catching

Past perfect

 • I had caught
 • you had caught
 • he|she|it had caught
 • we had caught
 • you had caught
 • they had caught

Past perfect continuous

 • I had been catching
 • you had been catching
 • he|she|it had been catching
 • we had been catching
 • you had been catching
 • they had been catching

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes catch në kohët e ardhshme

Future

 • I will catch
 • you will catch
 • he|she|it will catch
 • we will catch
 • you will catch
 • they will catch

Future continuous

 • I will be catching
 • you will be catching
 • he|she|it will be catching
 • we will be catching
 • you will be catching
 • they will be catching

Future perfect

 • I will have caught
 • you will have caught
 • he|she|it will have caught
 • we will have caught
 • you will have caught
 • they will have caught

Future perfect continuous

 • I will have been catching
 • you will have been catching
 • he|she|it will have been catching
 • we will have been catching
 • you will have been catching
 • they will have been catching

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen catch

Present participle

 • catching

Past participle

 • caught

Perfect Participle

 • having caught

Imperative në anglisht, për foljen catch

Imperative

 • catch
 • let's catch
 • catch

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: address analogize canker castrate catcall catechize catnap cling damn downsize lapidate prate